I love Zrenjanin portal

  • Basicline
  • 3D gradjevinska kuca
  • Harmonija Zrenjanin
Sport

Evropsko prvenstvo za košarkašice će se igrati u Zrenjaninu

Međunarodna košarkaška federacija (FIBA) dodelila je Srbiji organizaciju Evropskog prvenstva za košarkašice 2019. godine.

Dejan Tomašević je bio uveren da će Srbija i Zrenjanin dobiti organizaciju EP 2019

Ovo prvenstvo će biti održano u junu 2019. godine, a prijavljeni gradovi su Beograd, Niš i Zrenjanin!

Konkurenti Srbiji za domaćinstvo bili su Rusija, Letonija i Izrael. Dve grupe se igraju u Letoniji, a dve u Srbiji (Niš i Zrenjanin). Završnica (od četvrtfinala) je u Beogradu.

I Taxi Zrenjanin

Bolji od Rusije

Konkurenti Srbiji za domaćinstvo bili su Rusija, Letonija i Izrael. Letonija i Izrael su podneli kandidaturu za grupnu fazu, dok je jedini rival Srbije za organizaciju završnice bila Rusija.

Dopunite kućni bužet, prodajte stvari koje vam ne trebaju, postavite besplatan ZR oglas već danas.

Srbiju je na sastanku predstavljao predsednik KSS Predrag Danilović, a u delegaciji su se nalazili potpredsednica KSS Ana Joković, generalni sekretar Dejan Tomašević i članica tima za prezentaciju Srbije, Magdalena Kokić.

Predsednik KSV, Darko Karan i gensek KSS, Dejan Tomašević sa prevodiocima i gostima iz FIBA prilikom posete Kristalnoj dvorani polovinom maja

Upravo je Dejan Tomašević nedavno doveo predstavnike FIBA u Kristalnu dvoranu, gde ih je pre mesec i po dana upoznao sa uslovima, koje će košarkašice imati u Zrenjaninu.

Dejan Tomašević: Za Zrenjanin me vežu lepe uspomene

– Uz Ruse smo bili najveći kandidati i uspeli smo da dobijemo domaćinstvo. Ljudi iz FIBA su bili zadovoljni onim što su videli prilikom posete Zrenjaninu, odnosno Kristalnoj dvorani i „Medisonu“. Inače, mene lično vežu lepe uspemene za Zrenjanin i zbog toga mi je posebno drago što će se ovde igrati Evropsko prvenstvo. Sećam se da sam ovde sa Zvezdom igrao protiv Proletera i da smo u onoj famoznoj utakmici devedesetih godina, vodili na poluvremenu 27 razlike i na kraju izgubili sa pola koša! Bila je sjajna atmosfera u „Medisonu“! – rekao je Dejan Tomašević.

Darko Karan: Lepa promocija Zrenjanina

– Kristalna dvorana ima odlične, u šta su se uverili čelnici KSS – a prilikom nedavne posete. Evropsko prvenstvo će Zrenjaninu doneti veliku promociju kao „grada sporta“ sa jedne strane, a sa druge strane očekujemo ovde očekujemo veliki broj gostiju, a to znači da će hotele i kafići biti puni. Trebalo bi da i reprezentacija Srbije igra u Zrenjaninu – rekao je Darko Karan za Ilovezrenjanin.

Srbija je pre dve godine bila jedan od kandidata da organizuje EP za košarkašice 2017, ali je domaćinstvo dobila Češka. Košarkašice Srbije su osvojile zlato na EP 2015. Naše igračice su takmičenje na EP u Pragu završile u osmini finala.

 

 

Prijavite se na našu mejling listu i besplatno jednom nedeljno stizaće Vam najvažnije vesti na mejl
Slot Club Kentucky
Halo Taxi Zrenjanin
  • Divider

  • Divider
Na vrh