I love Zrenjanin portal

  • Zr oglasi
  • 3D gradjevinska kuca
  • Ultra Caffe
Sport

Zrenjaninci putuju na Evropsko prvenstvo u vazduhoplovnom modelarstvu

Reprezentacija Srbije u vazduhoplovnom modelarstvu, aktuelni svetski prvak ekipno, putuje na Evropsko prvenstvo na kome će naši najbolji modelari imati priliku da se takmiče za evropsko zlato.

Bojan Gosotojić

Na Evropskom prvenstvu slobodnoletećih modela, koje će se održati od 23. do 28. jula u mestu Senteš u Mađarskoj, nastupiće ukupno osam predstavnika Srbije, među kojima su i trojica Zrenjaninaca. Svetozar i Bojan Gostojić iz Aero kluba Zrenjanin će zajedno sa Radojem Blagojevićem iz Aero kluba Vojka  nastupiti u kategoriji F1B (modeli na pogon gumom), i sa svetskim zlatom koje imaju timski, probati da ponove istorijski uspeh.

U kategoriji F1C (penjači) takmičiće se  Živa Kovački iz Aero kluba Zrenjanin.

PerSu marketi

190 TAKMIČARA IZ 27 ZEMALJA

Organizatori, Svetska vazduhoplovna federacija i Vazduhoplovni savez Mađarske, dočekaće 190 takmičara iz 27 evropskih država, a najjača konkurencija će biti u kategorijama F1A i F1B, gde će evropski prvak morati da bude najbolji od preko 70 modelara.

Dopunite kućni bužet, prodajte stvari koje vam ne trebaju, postavite besplatan ZR oglas već danas.

Prema propozicijama ovog sporta, takmičari startuju svoje modele u ukupno sedam pokušaja (rundi) i meri se dužina trajanja leta njihovog modela. Ukoliko se dogodi da određeni broj takmičara ostvari maksimume (iste rezultate) nakon regularnih sedam startovanja, organizuju se dodatne runde – takozvani flaj ofovi za najbolje, nakon kojih se definišu konačne pozicije i rezultati.

Dakle, da bi neko postao pobednik, mora da pređe dugačak put – od najboljih rezultata u svih sedam turnusa i u još barem jednom do tri dodatna turnusa.

ARADAC ZA PAMĆENJE

Podsećanja radi, prethodno Evropsko prvenstvo u vazduhoplovnom modelarstvu je organizovano u Srbiji u Aradcu kraj Zrenjanina 2016. godine. Od tada reprezentativci Srbije su osvojili i svetski vrh prošle godine, tako da ove godine mogu i te kako ponosno da pretenduju na najviše pozicije.

Sa Evropskih prvenstava je ista ova ekipa donela bronzanu medalju ekipno 2014. godine i Svetozar Gostojić zlatnu medalju pojedinačno 2012. godine.

Prijavite se na našu mejling listu i besplatno jednom nedeljno stizaće Vam najvažnije vesti na mejl
  • Divider

  • Divider
Na vrh