I love Zrenjanin portal

  • Basicline
  • Univer export
  • Ultra Caffe
Sport

Evropske igre u Minsku – u timu Srbije tri rvača, bokser i jedna dama iz Zrenjanina

Druge Evropske igre svečano su otvorene u petak uveče u Minsku, a u timu Srbije se nalaze i četvorica sportista iz Zrenjanina, kao i jedna dama – rvački arbitar Vesna Piperski Cucić.

Mate Nemeš u akciji

Tim Srbije u Minsku broji 66 sportista u 12 sportova – badminton, basket 3 x 3 (muški i ženski tim), biciklizam, boks, džudo, kajak, karate, rvanje, sambo, stoni tenis, streljaštvo i streličarstvo.

Od ukupno 66 reprezentativaca Srbije, trojica su članovi Rvačkog kluba Proleter (Mate Nemeš, Mihail Kadžaja i Nikolaj Dobrev), a u Minsku je i bokser Petrovgrada, Sandro Poletan.

I Taxi Zrenjanin

Među njima je i jedna dama iz Zrenjanina, rvački arbitar Vesna Piperski Cucić.

Dopunite kućni bužet, prodajte stvari koje vam ne trebaju, postavite besplatan ZR oglas već danas.

Vesna Piperski Cucić

Džudistima i bokserima Evropske igre biće i zvanično Evropsko prvenstvo.

Sandro Poletan

DRUGE EVROPSKE IGRE

Druge Evropske igre održaće se u periodu od 21. do 30. juna 2019. godine, u Belorusiji, u organizaciji Olimpijskog komiteta Belorusije i Evropskog olimpijskog komiteta (EOK). Evropske igre (engl European Games) koje se održavaju na svake četvrte godine, nemaju za cilj da budu kopija Olimpijskih igara, već da budu inovativne, drugačije, da promovišu sport i njegove vrednosti i da pruže podršku mladim sportistima.

Odluka o održavanju prvih Evropskih igara doneta je na 41. zasedanju Generalne Skupštine Evropskih olimpijskih komiteta (EOK-a) održanom 8. decembra 2012. godine u Rimu. Time je i Stari kontinent dobio regionalno sportsko takmičenje kakvo odavno postoji na drugim kontinentima (Panameričke i Azijske igre). Prve Evropske igre odžane su 2015. godine, u Bakuu.

Mihail Kadžaja

Druge Evropske igre na kojima se očekuje učešće oko 4.000 sportista iz 50 zemalja, održaće se u Minsku, glavnom gradu Belorusije. Slogan 2. Evropskih igara je “Svetla godina; Svetao ti” (engl. “Bright Year, Bright You”) koji takođe ukazuje na nacionalni domen Republike Belorusije i na zvaničnu internacionalnu skraćenicu ove republike “BY”

200 TAKMIČENJA U 15 SPORTOVA

Programom Evropskih igara predviđeno je održavanje 200 sportskih takmičenja u 15 sportova, odnoso 23 sportske discipline, među kojima su: streličarstvo, badminton, basket 3×3, fudbal na pesku, boks, kanu sprint, biciklizam, gimnastika, džudo, karate, sambo, streljaštvo, stoni tenis, rvanje, atletika. Ceremonija svečanog orvaranja 2. Evropskih igara održaće se 21. juna 2019. godine, na stadionu Dinama, dok će se ceremonija svečanog zatvaranja održati 30. juna 2019. godine, na istom mestu.

KVALIFIKACIJE ZA OI U TOKIJU

Na programu je 10 sportova koji će poslužićiti kao kvalifikacije za Olimpijske igre 2020 u Tokiju. Pet sportova koji se nalaze na programu 2. Evropskih igara daće šampione Evrope. Srpski sportisti spremni su za druge Evropske igre u Minsku i poručuju da će učiniti sve da naprave još bolji rezultat nego pre četiri godine u Bakuu kada je osvojeno 15 medalja, uključujući i osam zlatnih. Tim Srbije u Minsku brojaće 66 sportista u 12 sportova – badminton, basket 3×3 (muški i ženski tim), biciklizam, boks, džudo, kajak, karate, rvanje, sambo, stoni tenis, streljaštvo i streličarstvo. Džudistima i bokserima Evropske igre biće i zvanično Evropsko prvenstvo.

Evropske igre održaće se od 21. do 30. juna.

Prijavite se na našu mejling listu i besplatno jednom nedeljno stizaće Vam najvažnije vesti na mejl
  • Divider

  • Divider
Na vrh