I love Zrenjanin

  • Centar Lux
  • Univer export
  • Kuća zdravlja
Sport

Eurobasket 2019: Zrenjanin domaćin grupe D, gde igra i Srbija

U Beogradu je obavljen žreb za Evropsko prvenstvo košarkašica, koje će se sledeće godine održati u Srbiji (Zrenjanin, Niš i Beograd) i Letoniji.

Košarkašice Srbije na Evropskom prvenstvu 2019. godine igraće u grupi D zajedno sa selekcijama Belorusije, Rusije i Belgije određeno je žrebom u Beogradu.

Evropsko prvenstvo održaće se od 27. juna do 7. jula 2019. godine u Srbiji i Letoniji, a zemlje domaćini ugostiće po dve grupe prve faze, dok će završnica biti odigrana u beogradskoj Štark areni. S obzirom na to da su organizatori Eurobasketa mogli da biraju po jednog gosta među kvalifikovanima, Košarkaški savez Srbije „pozvao“ je Sloveniju i sa njom i Grupu C.

PerSu marketi

Uvodna runda biće odigrana u Zrenjaninu („Kristalna dvorana“), Nišu („Čair“) i Rigi, a titulu evropskog prvaka brani selekcija Španije. Takođe, ovaj turnir biće značajan jer će voditi šest najuspešnijih u kvalifikacije za Olimpijske igre 2020.

Svakoga dana objavljujemo nove video vesti i reportaže iz Zrenjanina na našem Youtube kanalu, prijavite se.

GRUPE ZA EUROBASKET 2019

GRUPA A: Ukrajina, Velika Britanija, Letonija, Španija

GRUPA B: Švedska, Francuska, Češka, Crna Gora.

GRUPA C: Mađarska, Turska, Italija, Slovenija

GRUPA D: Belorusija, Rusija, Belgija, SRBIJA – igra se u ZRENJANINU

Predsednik Košarkaškog saveza Srbije Predrag Danilović najavio je da će ženski Eurobasket biti veliki događaj za Srbiju, koja je zemlja košarke.

Turgaj Demirel, predsednik FIBA Evropa, istakao je važnost Eurobasketa u Srbiji i Letoniji.

– Ženski Eurobasket, kao i muški, bio je i biće glavno FIBA takmičenje u Evropi. Eurobasket za žene okuplja najbolje košarkašice. FIBA Evropa aktivno pomaže razvoj ženske košarke, a sledeće godine ćemo u Srbiji i Letoniji videti rezultate tih napora. Vidimo se – poručio je pred ceremoniju žreba u Beogradu.

Reprezentacija Srbije najveći uspeh ostvarila je na Evropskom prvenstvu u Budimpešti 2015. Godine, kada je osvojila zlatnu medalju. Dve godine pre toga, u Francuskoj osvojila je četvrto mesto, a 2017. u Češkoj bila je 11.

Prijavite se na mejling listu i besplatno jednom nedeljno stizaće Vam najvažnije vesti na mejl prijavi se na newsletter.
  • Divider

  • Divider
Na vrh