I love Zrenjanin portal

  • Basicline
  • 3D gradjevinska kuca
  • Ultra Caffe
Sport

Ema Grubanov (16) nastavlja karijeru u superligašu iz Beograda

Perspektivna zrenjaninska odbojkašica, Ema Grubanov, odlučila je da svoju karijeru nastavi u superligaškom klubu OK Beograd, sa kojim će potpisati i svoj prvi profesionalni ugovor.

Ema ima 16 godina. Visoka je 192 cm i potiče iz sportske porodice. Otac Slobodan je igrao rukomet za RK Proleter, a majka Slađana je bila džudistkinja.

Igra na pozicijama primača i korektora. Prvi razred Gimnazije završila je u Zrenjaninu. U skladu sa promenom kluba i prebivališta, svoje školovanje će nastaviti u Sportskoj gimnaziji u Beogradu.

PerSu marketi

Ema trenira odbojku pet godina. Prvi kontakt sa odbojkom bio je u okviru sekcije u osnovnoj školi, da bi zatim prvu registraciju imala za ŽOK MD Zrenjanin.

Dopunite kućni bužet, prodajte stvari koje vam ne trebaju, postavite besplatan ZR oglas već danas.

Njen talenat i fizičke predispozicije primetio je Dr Milenko Vuković. Zapazio je na jednom od školskih turnira, koji su se održavali na Trgu Slobode, u centru grada. Nakon toga je sledio poziv u OK Bagljaš 023, koji je Ema prihvatila i postala član pionirske ekipe, sa kojom je čestvovala na brojnim takmičenjima i turnirima.

U OK Bagljaš 023 je nastupala, kako za pionire, tako i za kadete i seniore. Posebno je važno istaći da su zajedničkim radom i trudom u pretprošloj sezoni devojke OK Bagljaš izborile ulazak u Drugu republičku ligu.

Na okupljanju pionirske reprezentacije Srbije

PIONIRSKA REPREZENTACIJA

Od strane selektora pionirske selekcije Srbije u odbojci, bila je pozvana 2018. godine da se priključi reprezentaciji, što je za Emu bio poseban motiv za još veći rad i trud. Sa reprezentacijom je učestvovala na brojnim pripremama, kampovima i turnirima, stekla je mnogo prijatelja i shvatila da je odbojka sport, koji voli i kojim bi želela i profesionalno da se bavi.

Nakon nekoliko godina provedenih u OK Bagljaš 023, donosi odluku da svoj profesionalni razvoj ovog leta nastavi u OK Beograd. Izuzetni uslovi, vrhunski treneri i pedagozi, najbolji sistem rada, više puta su dokazali da je OK Beograd klub, koji kroz igru dolazi do najviših rezultata. Uspeh, koji danas niko ne može osporiti, gradio se godinama. Kontinuitet u dobrom planiranju, vrednom radu i maksimalnoj posvećenosti svih, roditelja, navijača, igračica, trenera i na kraju menadžmenta, doveo je do toga da rezultati dolaze sami po sebi kao plod svega navedenog.

ZAHVALNOST TRENERU MILENKU VUKOVIĆU

– Pre svega, želela bih da se zahvalim svom treneru Milenku Vukoviću, koji je u meni prepoznao nekoga ko bi mogao svojim učenjem i zalaganjem da postigne dobre rezultate u odbojci. On se maksimalno trudio da mi omogući napredovanje. Imala sam nekoliko poziva superligaških klubova i svima im se zahvaljujem na ukazanom poverenju, Međutim, posle mnogo razmišljanja i vaganja za i protiv, odlučila sam se da svoj profesionalni razvoj nastavim u OK Beograd. Prelazak u jedno za mene sasvim novo okruženje doživljavam kao put ka uspehu i svesna sam da me očekuje veoma naporan i ozbiljan rad, sa puno iskušenja – kaže Ema Grubanov za Ilovezrenjanin.

Što se tiče preseljenja u Beograd, promene škole i odvojenosti od porodice, Ema je svesna težine svoje odluke. Ipak, očekuje da će se brzo adaptirati.

– Imam već drugarice iz sveta odbojke, koje na taj način žive i treniraju, tako da sam poprilično upoznata sa većinom dobrih i loših strana.

VIDIMO SE NA BALKONU

Njena najveća želja je osvajanje olimpijske, svetske ili evropske medalje sa seniorskom reprezentacijom Srbije.

Moja najveća želja je da jednog dana pozdravim svoju porodicu i prijatelje sa balkona Skupštine Srbije, nakon povratka i osvajanja medalje na nekom od velikih odbojkaških takmičenja. Nadam se da je prelazak u OK Beograd upravo korak ka ostvarenju tog cilja – zaključila je supertalentovana Ema Grubanov.

Prijavite se na našu mejling listu i besplatno jednom nedeljno stizaće Vam najvažnije vesti na mejl
  • Divider

  • Divider
Na vrh