I love Zrenjanin portal

  • Aviv park Zrenjanin
  • Pozorište Zrenjanin
Sport

Ekspanzija odbojke i rukometa na pesku

Novi tereni za sportove na pesku otvoreni su ove nedelje na Peskari i u AVIV parku, a u toku je izgradnja još jednog terena na Peskari.

Peskara

Najveći radovi u toku su na popularnom kupalištu “Peskara”, gde se kultiviše velika zapuštena površina, levo od centralne plaže, i na njoj gradi reprezentativan teren za bič-volej.
Urađen je novi, široki prilaz tom delu obale, raskrčeni su trska i veliko rastinje i u toku su radovi na postavljanju stubova buduće rasvete oko terena. Deo stubova je već montiran, a predviđeno je i nasipanje sada nepristupačne obale, koje bi omogućilo nesmetan prilaz vodi. Pristupni put dovoljno je širok da obezbedi delom, uz njega, i parkiranje vozila. Izgradnja ovog terena deo je realizacije planova za proširenje sadržaja na “Peskari”, kao i uređenje pojedinih, trenutno zapuštenih prostora u neposrednoj blizini uređenog kupališta.

Na drugom delu “Peskare”, u blizini popularnog restorana “Malo jezero”, do kog se prilazi iz Mostarske ulice, pored već postojećeg terena za bič – volej izgrađen je i svečano otvoren prvi teren za rukomet na pesku u Zrenjaninu. Rukomet na pesku je veoma atraktivna, dinamična, sportska igra, koja je nastala na obalama Španije pre nekoliko decenija, a od tada do danas stekla je veliku popularnost u svetu. Omladinski rukometni klub Zrenjanin je juče održao i prvi turnir na ovom terenu.

PerSu marketi
Teren za rukometna pesku kod restorana Malo jezero

Teren za rukomet na pesku kod restorana Malo jezero

rukomet na pesku 2

Taj sport, poput odbojke, stiče sve više novih pristalica i uz prilagođena pravila organizuju se i zvanična takmičenja do evropskog nivoa, pod pokroviteljstvom Evropske federacije rukometa na pesku. S obzirom da tradicionalnu popularnost “velikog” rukometa u Zrenjaninu, verovatno će i njegova varijanta na pesku u našem gradu imati svoje poklonike i publiku.

Svakoga dana objavljujemo nove video vesti i reportaže iz Zrenjanina na našem Youtube kanalu, prijavite se.

odbojka na pesku

U Aviv parku je u toku prvenstvo Srbije u odbojci na pesku, koji je okupio najbolje domaće odbojkaše i odbojkašice, u okviru “VIP bič masters” prvenstva Srbije. Centralni teren je na mestu terena za košarku i rukomet, uz njega su postavljene i tribine, a drugi teren postavljen je na travnatoj površini u neposrednoj blizini, tako da čine jedinstven kompleks. Kako su najavili iz “Aviv Parka”, pesak se neće odnositi narednih mesec dana, koliko će tereni biti na raspolaganju Zrenjanincima i moći će besplatno da se koriste.

Prijavite se na mejling listu i besplatno jednom nedeljno stizaće Vam najvažnije vesti na mejl prijavi se na newsletter.
  • Divider

  • Divider
Na vrh