I love Zrenjanin portal

  • Zr oglasi
  • 3D gradjevinska kuca
  • Ultra Caffe
Sport

Džudo u škole – besplatni treninzi i polaganje u OŠ „Petar Petrović Njegoš“

Od školske 2018/2019 godine džudo sport je postao deo školskih aktivnosti u osnovnoj školi „Petar Petrović Njegoš“.

Ovaj projekat se realizuje zahvaljujući Džudo klubu Proleter MD, Svetskoj džudo federaciji i Džudo savezu Srbije, koji su u saradnji sa Olimpijskim komitetom Srbije, Ministarstvom prosvete, nauke i tehnološkog razvoja, Ministarstvom omladine i sporta pokrenuli projekat.

Realizacija je startovala septembra 2018 godine i u prvoj godini džudo veštinu je učilo 50 učenica i učenika. Deca su dobila besplatna kimona i priručnik u kojem se nalaze osnove ovog sporta, kako bi se deca što bolje upoznala i lakše učila ovu japansku drevnu veštinu.

PerSu marketi

Časovi su besplatni sve vreme trajanja projekta. Projekat traje 2 godine i u tih 24 meseca svi polaznici imaju 4 polaganja i na kraju zaslužuju oranž pojas (4 kyu). Realizator ovog projekta i trener/učitelj je Tomislav Kohajm, koji je i trener u OJK Proleter MD  Zrenjanin, inače profesor fizičkog vaspitanja i diplomirani trener džudo sporta.

Dopunite kućni bužet, prodajte stvari koje vam ne trebaju, postavite besplatan ZR oglas već danas.

Protekle nedelje organizovano je polaganje za žuti pojas (5 kyu), gde su svi uspešno nastupili i zadovoljili komisiju u sastavu: Marija Mijoković (direktorica škole), Simo Salapura(pomoćnik gradonačelnika zadužen za sport), Bogdan Šujica (predsednik OJK Proleter MD) i Miloš Padejski (član UO OJK Proleter MD)

POMAŽE I LOKALNA SAMOUPRAVA

– Grad Zrenjanin je prepoznao dobre strane ovog projekta i imamo veoma dobru saradnju na svim poljima i nastavljamo dalje da razvijamo džudo sport u našem gradu i okolini. Takođe, sjajnu saradnju imamo i sa školom“Petar Petrović Njegoš“ i bez pomoći grada, škole i Džudo saveza Srbije ne bismo realizovali projekat na ovako visokom nivou –  rekao je Tomislav Kohajm.

Prijavite se na našu mejling listu i besplatno jednom nedeljno stizaće Vam najvažnije vesti na mejl
  • Divider

  • Divider
Na vrh