I love Zrenjanin portal

  • Zr oglasi
  • Univer export
  • Ultra Caffe
Sport

Džudisti Proletera učestvovali na dva turnira i obeležili Svetski dan džudoa

Međunarodni turnir u Beogradu, u organizaciji Džudo kluba Partizan okupio je oko 500 učesnika iz svih zemalja regiona.


Rezultati takmičara OJK Proleter MD Zrenjanin:

Stefanović Lenka 1. mesto
Stojanov Lenka 1. mesto
Deme Sergej 1. mesto
Vukobrat Ognjen 1. mesto
Mekić Ivan 3. mesto
Terzin Jana 5. mesto
Deme Alek 5. mesto


Međunarodni turnir za kadete u Osijek u(organizator Džudo klub Mladost) održan je na visokom nivou, a učestvovali su takmičari iz Rumunije, Mađarske, Hrvatske, BiH i Srbije.

Dopunite kućni bužet, prodajte stvari koje vam ne trebaju, postavite besplatan ZR oglas već danas.
I Taxi Zrenjanin

Rezultati takmičara OJK Proleter MD Zrenjanin:

Bulaja Milan 1. mesto
Nikolin Petar 1. mesto
Dušan Momirski 3. mesto

Narednog vikenda džudiste Proletera MD očekuje veliki međunarodni turnir u Novom Sadu u svim uzrastima.

U Beogradskom sportskom centru Šumice – mestu na kome se tradicionalno održavaju takmičenja u džudo sportu svečano je obeležen Međunarodni dan olimpijskog borilačkog sporta koji se obeležava širom planete svakog 28 oktobra. Svetski dan džudoa održava se na rođendan osnivača džudoa, majstora Džigoro Kana.

Velikim javnim džudo časom ujedno obeležena je i prva godina velikog projekta „Džudo u škole“ koji Džudo Savez Srbije realizuje pod pokroviteljstvom Ministarstva omladine i sporta, Ministarstva nauke prosvete i tehnološkog razvoja, Olimpijskog komiteta Srbije i Svetske džudo federacije.

Pod vođstvom Dragana Atanasova direktora Džudo Saveza Srbije, mladi džudisti učesnici projekta „Džudo u škole“ iz zrenjaninske osnovne škole „Petar Petrović Njegoš“ sa svojim drugarima iz ostalih osam škola, koje učestvuju u ovom korisnom i lepom projektu, prikazali su naučeno na tatamiju i pobrali aplauze svih prisutnih.

Džudo savez Srbije i ove godine se uključio se u veliku akciju Svetske džudo federacije u okviru oležavanja „Posadi drvo“ – projekat kojim bi zajednički pomogli našoj planeti. Danas više od 40 miliona ljudi širom sveta vežba džudo. Kad bi svi posadili jedno drvo, postigao bi se značajan doprinos očuvanju naše jedine planete kojim kao vrsta raspolažemo. Upravo zato su mladi džudisti posadili devet sadnica u ime Džudo Saveza Srbije odnosno devet škola koje učestvuju u projektu.

– Jako je lepo bilo učestvovati i biti deo džudo porodice. Deca i učesnici projekta“Džudo u škole“ su uživali i još jednom pokazali da je sport džudo sa razlogom proglašen za najkorisniji sport za uzrast od 4. do 21. godine.

U ovoj predivnoj akciji učestvoval i trener  Tomislav Kohajm, Marija Mijoković (direktorica škole) i Vukosava Đapić Atanacković (generalna sekretarka Sportskog saveza Zrenjanina).

Prijavite se na našu mejling listu i besplatno jednom nedeljno stizaće Vam najvažnije vesti na mejl
  • Divider

  • Divider
Na vrh