I love Zrenjanin portal

  • Zr oglasi
  • 3D gradjevinska kuca
  • Harmonija Zrenjanin
Sport

Džoni Vajsmiler na Peskari

Klub daljinsko – maratonskog plivanja Peskara organizovaće u subotu, 28. juna, prvi „Trofej Džonija Vajsmilera“. Takmičenje u daljinskom plivanju će biti održano na jezeru Peskara, a biće bodovano i za Kup Srbije.

Džoni Vajsmiler

Džoni Vajsmiler

– Odrasli će plivati 3 kruga, odnosno 2,3 kilometra. Za decu je predviđena staza dužine 200 metara. Takmičenje će početi u 11 časova, a prijave su na licu mesta do 10:30 časova. Kotizacija za odrasle je 500, a za decu 150 dinara – rekao je predsednik KDP Peskara, Aleksandar Anđelić.

Apsolutno najbolji plivač dobiće pehar Džonija Vajsmilera, američkog plivača i glumca, rođenog u BanatuNa taj način, Klub daljinskog plivanja Peskara je želeo da se oduži legendarnom plivaču poreklom iz Banata.

I Taxi Zrenjanin

Kategorije:

Dopunite kućni bužet, prodajte stvari koje vam ne trebaju, postavite besplatan ZR oglas već danas.

m/ž 15 (do 15 god.)

m/ž 19 ( 16 do 19 god.)

m/ž 29 (20 do 29 god.)

m/ž 39 ( 30 do 39 god.)

m/ž 49 ( 40 do 49 god)

m/ž 59 ( 50 do 59 god.)

m/ž 60+ ( preko 60 god.)

kategorija Bubamara ( deca)

 BANAĆANIN DŽONI VAJSMILER

Džoni Vajsmiler, prvi čovek koji je preplivao 100 metara za manje od minut, ali i tumač naslovnih uloga u nizu filmova o Tarzanu umro je 1984. godine. Osvojio je tri zlatne medalje na Olimpijskim igrama 1924. i dve 1928. godine. Slavni plivački rekorder i filmski glumac Džoni Vajsmiler verovatno je ostao najpoznatiji po svojim ulogama Tarzana, kojeg je glumio u čak 12 filmova.

Pre glumačke karijere bio je jedan od najuspješnijih plivača u istoriji. Postavio je neverojatnih 67 svetskih rekorda i osvojio 5 olimpijskih zlatnih medalja u plivanju, te još jednu bronzanu u vaterpolu.

Postoje navodi da tokom cele profesionalne karijere u plivanju nikada nije izgubio na takmičenju, mada to zvuči neverovatno. U svakom slučaju, ostvario je pobedu na 52 američka nacionalna prvenstva.

Džoni Vajsmiler je rođen 1904. godine u Banatu. Tačno mesto rođenja nije poznato, ali se pretpostavlja da je to Međa. Po narodnosti je bio Nemac.

Nakon uspešne karijere, Vajsmiler je umro u 80. godini života u meksičkom gradu Akapulko, gde je i sahranjen.

Prijavite se na našu mejling listu i besplatno jednom nedeljno stizaće Vam najvažnije vesti na mejl
Slot Club Kentucky
Halo Taxi Zrenjanin
  • Divider

  • Divider
Na vrh