I love Zrenjanin portal

  • Aviv park Zrenjanin
  • Pozorište Zrenjanin
Sport

Dvoranski hokej premijerno u Zrenjaninu (VIDEO)

Zrenjanin je danas bio domaćin prvog turnira prvenstva Srbije za žene u dvoranskom hokeju, koji je u suštini zimska disciplina hokeja na travi.

– Dvoranski hokej je počeo da se razvija pre nekoliko decenija u svetu, sa idejom da se popuni zimska sezona, koja je bila „mrtav“ period što se tiče takmičenja. Brzo je stekao veliku popularnost i u međuvrmeneu su počela da se organizuju Evropska i Svetska prvenstva u dvoranskom hokeju. Baš pre nekoliko nedelja je održano Svetsko prvenstvo – rekao je Zoran Matijević, generalni sekretar Saveza hokeja na travi Srbije.

Fordomanija

OLIMPIJSKI SPORT KOJI IGRA CEO SVET

Hokej je olimpijski sport od 1908. godine. U svetu postoji 138 nacionalnih asocijacija, a u Evropi 43. Vodeći centri u Srbij su Beograd, Novi Sad, Subotica i Pančevo, a od nedavno klub ima i Jagodina. U Zrenjaninu je pre tačno godinu dana osnovan Hokej klub Tempo, na inicijativu poznatog sportskog radnika Borislava Nuhanovića,  ali za sada nema žensku ekipu.

– Počela sam da treniram u osnovnoj školi, a privuklo me društvo. Sport je kompletan, jer zahteva angažovanje svih mišića. Lepa strana su i putovanja i druženje – kaže Nataša Stanković iz HK Novi Sad.

Svakoga dana objavljujemo nove video vesti i reportaže iz Zrenjanina na našem Youtube kanalu, prijavite se.

– Nekada je bilo mnogo više klubova, a pratilo nas je i više publike – rekla je Branka Padežanin iz HK BASK i dodala, uz osmeh, da se naročito muškarci obraduju kada vide da devojke igraju u suknjicama.

Na prvom turniru prvenstva Srbije su igrale ženske ekipe BASK (Beograd), Spartaka iz Subotice, Novog Sada i Jagodine.

REZULTATI UTAKMICA:

BASK – Novi Sad 2:2

Spartak – Jagodina 7:0

Spartak – BASK 0:3

Jagodina – Novi Sad 0:4

Spartak – Novi Sad 1:4

Jagodina – BASK 1:10

Prijavite se na mejling listu i besplatno jednom nedeljno stizaće Vam najvažnije vesti na mejl prijavi se na newsletter.
  • Divider

  • Divider
Na vrh