I love Zrenjanin portal

  • 3D gradjevinska kuca
  • Pozorište Zrenjanin
Sport

Dušan Sarić prvak Evrope

Proteklog vikenda je održano Evropsko prvenstvo za kadete i juniore u sambou.Na prvenstvu je učestvovalo 25 zemalja. Od takmičara Omladinskog Džudo kluba „Proleter MD“ iz Zrenjanina na ovom Evropskom sambo šampionatu učestvovali su Dušan Sarić, Anita Sakal i Marko Savin.

Dusan Saric

 

Dušan Sarić je ostvario najveći međunarodni uspeh u dosadašnjoj karijeri. Osvojio je zlatnu medalju na Eropskom prvenstvu u sambou, pobedivši sve svoje protivnike u kategoriji do 75 kg u kadetima. U prvom kolu Dušan je bio slobodan, da bi u drugom kolu uspeo da pobedi jermenskog reprezentativca. Ta pobeda trasirala mu je put u polufinale i tamo se borio protiv odličnog beloruskog takmičara, kojeg je uspeo da savlada polugom na ruci.

PerSu marketi

U finalu je borba bila veoma teška, ali je ovaj izuzetno kvalitetan momak iz Zrenjanina uspeo da smogne snage i savlada šampiona Gruzije i tako se popne na najviše postolje i osvoji Evropsko zlato!

Anita Sakal je posle jednog poraza i jedne pobede uspela da uzme bronzanu medalju. Pobeda je ostvarena protiv Beloruskinje ubedljivim rezultatom, dok je poraz usledio od Ruskinje, kasnije i šampionke u kategoriji 44 kg.

Svakoga dana objavljujemo nove video vesti i reportaže iz Zrenjanina na našem Youtube kanalu, prijavite se.

Marko Savin je zauzeo 7. mesto u kategoriji do 100 kg posle poraza od Gruzijca i Belorusa.

MILUTIN MARKO PRVAK SRBIJE ZA OSNOVCE

U nedelju, 19. APRILA, održano je Prvenstvo Srbije za osnovne i srednje škole na kojem je učestvovalo 500 mladih džudista iz cele zemlje. Iz Omladinskog Džudo kluba Proleter MD iz Zrenjanina najveći uspeh je ostvario Milutin Marko, učenik Osnovne škole „Petar Petrović Njegoš“, koji je pobedio u sve četiri borbe i tako osvojio zlatnu medalju u uzrasnoj kategoriji od 1. do 4. razreda OŠ, u težinskoj kategoriji do 46 kg.

Srebrnu medalju osvojila je Milica Milekić u kategoriji do 63 kg, od 5. do 8. razreda osnovnih škola. Milica je pobedila tri borbe, a poraz je usledio tek u finalnom meču.Ona je učenik Osnovne škole „Žarko Zrenjanin“.

Milan Bulaja je osvojio bronzanu medalju u kategoriji do 34 kg i uzrastu od 1. do 4. razreda osnovnih škola. Ostvario je pobede u tri borbe, uz jedan poraz u polufinalu. Milan je učenik Osnovne škole „Petar Petrović Njegoš“.

SREBRO ZA LUDOŠKOG U BEOGARDU

U subotu, 18. aprila, održan je međunarodni džudo turnir u Beogradu, na kojem je učestvovalo 400 takmičara iz Bugarske, Makedonije, Crne Gore, Mađarske i Srbije. Dušan Ludoški je osvojio srebrnu medalju u kategoriji do 73 kg, u starijim pionirima. Nikola Blešić  i Aleksandar Mirkov su zauzeli 5. mesto.

Prijavite se na mejling listu i besplatno jednom nedeljno stizaće Vam najvažnije vesti na mejl prijavi se na newsletter.
  • Divider

  • Divider
Na vrh