I love Zrenjanin portal

  • Zr oglasi
  • Univer export
  • Harmonija Zrenjanin
Sport

Duma i Psaj odigrali gangnam stajl

Veselko Dumitrov – Duma, trener mačevanja i selektor reprezentacije Saudijske Arabije, imao je veoma uzbudljivu 2014. godinu, sa neočekivanim krajem. Od aprila se nalazi na privremenom radu u Damamu, ali je uprkos dobrom ugovoru, odlučio da se krajem januara vrati u Srbiju.

Duma i Psaj

Duma je sa najboljom selekcijom Saudijske Arabije učestvovao na Azijskom šampionatu u Manili (Filipini), Svetskom Kupu u Dohi (Katar), Arapskom šampionatu u Maroku i Azijskim igrama u Južnoj Koreji, gde je imao priliku i da zaigra gangnam stajl sa čuvenim Psajem (vidi sliku). Međutim, nostalgija za rodnim krajem, ali i izostanak velikih rezultata, uticao je na konačnu odluku.

– Ovde sam veoma lepo primljen i što se tiče uslova za rad i poštovanja ugovora, Saudijci su u potpunosti bili od reči. Zahvalan sam im na svemu. Ipak, stroga pravila ponašanja u Saudijskoj Arabiji i činjenica da nemam sa kim da popričam, čak ni na engleskom jeziku, uticali su da donesem konačnu odluku – poručuje Dumitrov u razgovoru preko skajpa.

I Taxi Zrenjanin

NOVU GODINU DOČEKAO U OKTOBRU

U Saudijskoj Arabiji nije bilo prazničnog raspoloženja 31. decembra uveče.

– Ovde je zvanično 1436. godina, koju smo dočekali negde krajem oktobra, računajući po međunarodnom kalendaru – objašnjava Dumitrov.

Duma 2

Svaki trener teži vrhunskim rezultatima, ali ih u Arabiji nije bilo.

Dopunite kućni bužet, prodajte stvari koje vam ne trebaju, postavite besplatan ZR oglas već danas.

– Njima su treninzi više rekreacija i druženje. Nema onog sportskog inata, nema motiva koji te tera da nekad pružiš više nego što možeš. Šteta, jer imaju fantastične uslove za rad. Sala za mačevanje površine 50 x 30 metara se nalazi u okviru ogromnog sportskog centra, koji ima sve prateće sadržaje, a na raspolaganju je mačevaocima 24 sata na dan.

I dok se mi smrzavamo na – 15 stepeni, Dumitrov uživa na + 26, na obali Persijskog zaliva.

– Damam se nalazi na obali i ima plažu dugu 40 kilometara. Međutim, kupanje je zabranjeno iz verskih razloga. Prva plaža na kojoj je dozvoljeno muškarcima da se kupaju u šorcu nalazi se 50 kilometara od grada.

Duma Filipini

Stroga pravila ponašanja su takođe uticala na odluku o rastanku.

– Pravila moraju da se poštuju, ali je teško naviknuti se na njih. Živim u sportskom centru, gde i radim. Ranije sam imao priliku da se družim sa Srbima, odbojkašima i rukometašima, ali su se oni kratko zadržali ovde. Doveo sam i jednog trenera mačevanja iz Beograda, ali je i on kratko ostao. Svima je bilo teško da se uklope u ovaj, potpuno drugačiji svet.

Duma 3

Dumitrov se vraća u Zrenjanin krajem januara, posle Zalivskih igara u Kuvajtu. Iako već ima ponudu za rad u jednoj od zemalja Zapadne Evrope, kaže da bi najradije sa trenerskim poslom nastavio u Srbiji.

 

Prijavite se na našu mejling listu i besplatno jednom nedeljno stizaće Vam najvažnije vesti na mejl
  • Divider

  • Divider
Na vrh