I love Zrenjanin portal

  • Zr oglasi
  • Univer export
  • Ultra Caffe
Sport

Drama sa srećnim krajem: Milana Vuković konačno stala na noge

Posle tačno tri meseca velike borbe i upornosti, pet operacija i svakodnevnog višečasovnog vežbanja i fizikalne terapije, rukometašica Milana Vuković, konačno je prohodala i danas popodne stigla kući u Stajićevo!

Milana je danas popodne stigla u Stajićevo

Milana je danas popodne stigla u Stajićevo

Milana Vuković je početkom marta preživela saobraćajnu nesreću, kada joj je autobus prešao preko obe noge. Hitno je prebačena u Kliničko – bolnički centar u Beogradu, gde su je sekunde delile od amputacije noge. Operacija je trajala četiri i po sata. Stanje je bilo kritično, posebno kod leve noge, koja je bila smrskana. Doktori su dali sve od sebe, uspeli da joj spasu nogu, ali borba tu nije završena.

– Sve je bilo neizvesno, dok krv nije počela da cirkuliše i kroz levu nogu. Profesor Čedomir Vučetić mi je spasao nogu. Sve vreme sam bila pozitivna i verovala u konačan uspeh. Uprkos svemu, nisam klonula duhom. Moram priznati da sam i samu sebe iznenadila – priča Milana ekskluzivno za Ilovezrenjanin i dodaje da smo je prvi zvali kada je bila u bolnici i sada, kada je stigla kući.

I Taxi Zrenjanin
Uvek u dresu voljenog kluba

Uvek u dresu voljenog kluba

Lekari su joj pre tri dana saopštili da će konačno biti otpuštena iz bolnice, ali je srećnu vest saopštila tek danas svojoj majci, koja je došla u Beograd da je poseti. 

Dopunite kućni bužet, prodajte stvari koje vam ne trebaju, postavite besplatan ZR oglas već danas.

– Htela sam da iznenadim majku. Pre sat vremena sam stigla kući u Stajićevo, presrećna sam, to ne može da se opiše rečima… Večeras pravim žurku za prijatelje, koji su me bodrili sve vreme i mnogo mi pomogli da istrajem u ovoj borbi.

Milana kaže da ipak ne može da prežali što neće više igrati rukomet, ali je ipak mnogo važnije da će moći normalno da hoda. Za sada hoda sa štakama, ali može da se oslanja na obe noge.

– Nastavljam sa fizikalnim terapijama, a za dve nedelje me očekuje kontrola. Nadam se da će mi početkom avgusta skinuti fiksatore, a da ću u septembru biti kao nova! – kaže uz osmeh Milana Vuković.

„Padnem ponekad. To je život. Ustanem i još jače se zaletim. To je karakter“. Ovo su reči pisca Andrije Terzića, koje krase naslovnu stranu Milaninog facebook profila. U borbi da ponovo stane na noge, mlada rukometašica je upravo pokazala šta je hrabrost i koliko znače pozitivan duh i snažan karakter.

Prijavite se na našu mejling listu i besplatno jednom nedeljno stizaće Vam najvažnije vesti na mejl
  • Divider

  • Divider
Na vrh