I love Zrenjanin portal

  • Basicline
  • 3D gradjevinska kuca
  • Ultra Caffe
Sport

Dragan Vuković novi šef stručnog štaba kineskog kluba Ningbo Huaao

Posle šesnaest meseci provedenih u Kini, fudbalski trener iz Zrenjanina, Dragan Vuković (29), potpisao je svoj prvi profesionalni trenerski ugovor i od januara 2017. godine preuzeće funkciju šefa stručnog štaba Fudbalskog kluba Ningbo Huaao.

Vuković je, po odlasku u Kinu, radio četiri meseca u Šangaju. Trenerski posao je obavljao u fudbalskoj Akademiji Koković, u kojoj je glavni koordinator Đoko Koković, trener iz Kraljeva, koji je prisutan u kineskom fudbalu već 12 godina.

– Rad u Akademiji Koković je za mene bio sjajno iskustvo. Radio sam sa selekcijama U9 i U10. Kinezi su me odlično primili i bio sam veoma zadovoljan životom u Šangaju – kaže Dragan Vuković, koji će do kraja godine boraviti u Srbiji, zbog polaganja za A trenersku licencu.

I Taxi Zrenjanin

Potom je usledio poziv od Fudbalske Akademije Nanling Tielang iz Šenžena.

Dopunite kućni bužet, prodajte stvari koje vam ne trebaju, postavite besplatan ZR oglas već danas.

– Dobio sam bolje uslove i odmah prešao iz Šangaja u prelepi grad Šenžen. Tu sam radio sa pionirima U14 i sa njima napravio veliki uspeh. Osvojili smo treće mesto na prvenstvu Šenžena, koji sa okolnim mestima ima oko 20 miliona stanovnika. To je ujedno i najveći uspeh ove škole fudbala.

Uskoro ga očekuje nova selidba – iz Šenžena u susedni Ningbo, gde će obavljati funkciju šefa stručnog štaba Fudbalskog kluba Ningbo Huaao, koji se takmiči u četvrtoj kineskoj ligi.

U SRBIJU PO A LICENCU

– Ugovor sam potpisao na godinu dana, a trenersku palicu ću preuzeti u januaru 2018. godine. Ovo će biti prvi put da radim sa seniorskom ekipom. Zbog toga sam došao u Srbiju na tri meseca, da bih položio za A licencu, koja mi je neophodna, s obzirom da su ambicije kluba ulazak u Treću ligu, koja je profesionalna – zaključio je Vuković.

Prijavite se na našu mejling listu i besplatno jednom nedeljno stizaće Vam najvažnije vesti na mejl
  • Divider

  • Divider
Na vrh