I love Zrenjanin portal

  • Basicline
  • 3D gradjevinska kuca
  • Harmonija Zrenjanin
Sport

Dragan Klajić novi trener stonotenisera Banata i novi selektor reprezentacije Srbije

Dragan Klajić, nekadašnji igrač Vojvodine iz Bačkog Gradišta, Crvene zvezde, Milicionara, Temesurte sa Tenerifa i STK Požarevac, postao je novi trener stonotenisera Banata.

– Još letos sam bio u kontaktu sa Dmitrom Majstorovićem, ali sada je došlo do realizacije transfera. Moje ambicije se poklapaju sa ambicijama Banata, a vezane su za osvajanje šampionske titule. Sve igrače Banata odlično poznajem, a protiv nekih sam i igrao. Verujem da ćemo imati odličnu saradnju – rekao je Dragan Klajić.

Samo dva dana po stupanju na dužnost trenera Banata, Dragan Klajić, izabran je i za novog selektora muške reprezentacije – kadeta, juniora i seniora.

PerSu marketi

ZAKIĆ OSTAJE U KLUBU

Doskorašnji trener Banata, Žarko Zakić, ostaje u klubu i obavljaće funkciju koordinatora.

Dopunite kućni bužet, prodajte stvari koje vam ne trebaju, postavite besplatan ZR oglas već danas.

DRAGAN KLAJIĆ – BIOGRAFIJA

Dragan Klajić je rođen 30.04.1980. godine u Bečeju. Interesovanje za stoni tenis, kao I svoje prve korake načinio je sa 6 godina u klubu ”Vojvodina” iz Bačkog Gradišta. Tu je ostao 10 godina i vredno radio sa trenerom Nadom Cvetković. Za to vreme postaje prvo kadetski, a zatim i juniorski reprezentativac. U to vreme osvaja brojne medalje na domaćim i inostranim takmičenjima, kao što su: I mesto na ”Top-u 12”, III mesto na Prvenstvu SRJ za kadete, zatim III mesto na Prvenstvu Balkana i u singlu i u dublu, I mesto na otvorenom Prvenstvu Poljske u dublu i td.

Godine 1996. su mu se ostvarili dečački snovi i on prelazi u STK Crvenu Zvezdu iz Beograda. Tako je sa 16 godina napustio rodni dom i porodicu i započeo samostalan život u Beograd. Tu je ostao do 1999. godine. Uz rad sa Nadom Cvetković i Goranom Nikolovim postaje seniorski reprezentativac i osvajač brojnih medalja i priznanja na domaćim takmičenjima u juniorskoj i seniorskoj konkurenciji.

Nakon kratkog vremena provedenog u STK ”Milicionar” iz Beograda (tada drugo mesto u super ligi), odlazi na odsluženje vojne obaveze. Odbijajući razne ponude, prelazi u španski drugoligaški klub ”Temesurte” sa Tenerifa, gde sa ekipom zauzima I mesto, koje vodi u viši rang.

2002. godine se vraća u svoj voljeni klub “Crvenu Zvezdu” i sa njom osvaja dve Šampionske titule u Super ligi, II mesto na Prvenstvu Srbije za seniore i postaje najbolji igrač u domaćem šampionatu. Sve ove uspehe postiže pod trenerskom palicom Slobodana Taskovića. Godine 2005. započinje i trenerska karijera Dragana Klajića. On počinje rad sa mlađim selekcijama u klubu.

Dragan Klajić je ostao u STK Crvena Zvezda kao igrač i kao trener do 2010. godine. Tada započinje svoj trenerski rad u STK Požarevac. Od 2013. godine svoju trenersku karijeru nastavlja kao selektor za žensku juniorsku i kadetsku reprezentaciju, uz nastavak rada u STK Požarevac.

2013. godine osvaja dve ekipne bronze na EP sa kadetskom i juniorskom reprezentacijom, a na juniorskom SP njegove reprezentativke su bile treće u dublu.

Od 2015. godine je radio kao trener u Bečeju. U drugoj polovini 2017. godine prelazi u Banat, a od 21. januara paralelno će obavljati i funkciju selektora seniorske, juniorske i kadetske muške reprezentacije Srbije.

Prijavite se na našu mejling listu i besplatno jednom nedeljno stizaće Vam najvažnije vesti na mejl
  • Divider

  • Divider
Na vrh