I love Zrenjanin portal

  • Zr oglasi
  • 3D gradjevinska kuca
  • Harmonija Zrenjanin
Sport

Dr Feelgood u Zrenjaninu: Kako do željene figure?

rsz_dr_feelgood

Kada je ušao u fitnes centar koji se nalazi u sklopu hotela „Vojvodina“, automatski se pojavio osmeh na licima devojaka koje su u tom trenutku vežbale. Odmah im se pridružio, počeo da pokazuje nove vežbe i objašnjava zbog čega se sve to radi…Dr Saša Plećević, poznatiji kao Dr Feelgood, redovno posećuje fitnes centar u Zrenjaninu, koji radi po njegovoj licenci, a pod vođstvom profesora fizičkog vaspitanja, Borisa Živanova. Sa sobom definitivno „nosi“ ogromnu količinu pozitivne energije. Kaže da se svaki čovek oseća odlično i širi dobru energiju, ako pravilno, redovno i dozirano vežba.

– „Dr Feelgood“ je program za zdrav život, koji ima za cilj da pomogne ljudima da očuvaju i unaprede svoje zdravlje, da dobiju oblik tela koji žele, da se naviknu na redovno vežbanje, da se nauče kako da zdravo žive i da se pravilno hrane. Preterana fizička aktivnost nije dobra. Ona mora da bude redovna, umerena i individualno programirana. Zato se u našem sistemu radi u malim grupama  – kaže Dr Feelgood.

Vi propagirate zdrav život. Često ste u medijima, na putovanjima…Da li stižete da redovno vežbate?

I Taxi Zrenjanin

rsz_dr_feelgood_2– Vežbam svaki dan! 10 minuta zagrevanja, malo istezanja, 20 minuta trening snage sa tegovima, pa onda ide 20 minuta trčanja sa 60 – 80 posto od maksimalnog srčanog rada. Nadam se da se vidi! – uz osmeh kaže Dr Feelgood.

Dopunite kućni bužet, prodajte stvari koje vam ne trebaju, postavite besplatan ZR oglas već danas.

Koliko je, uz redovno vežbanje, važna i ishrana?

– Ishrana je veoma važna, ali moram da kažem da sam protivnik dijeta. Ako želite da jedete čokoladu, jedite…Ali nemojte preterivati i unositi više kalorija, nego što vam treba. Godina ima 365 dana. Hajde da 250 dana vodimo računa o ishrani, a možemo 125 dana da „grešimo“. Na primer, 2 dana vodimo računa, a treći dan se malo opustimo. Ali je važno da tada ne preteramo sa unosom kalorija.

Koliko kalorija je dovoljno ženama, odnosno muškarcima?

– Žene treba da unose 1.600 kalorija ako žele da smršaju, odnosno 2.000 ako održavaju telesnu težinu. Muškarci treba da unose 2.000 kalorija ako žele da skinu kilograme, odnosno 2.500 – 2.700, ako žele da održavaju istu kilažu. Pravilna ishrana i pravilna fizička aktivnost zamenjuju mnoge lekove.

Uskoro planirate da organizujete fitnes centre i za decu?

– Taj program se zove „Have fun, get to fit“, odnosno uz zabavu do dobre kondicije. Na tu ideju sam došao, jer statistika govori da 85 odsto dece ima neki od deformiteta – kičme, stopala, loše držanje…

Da li je tačno da otvarate i „fast food“?

– Hahaha…Tačno je, ali to će biti „fast food“ sa zdravom hranom! Zvaće se krompir.co, odnosno „krompirko“. Krompir iz rerne, presečen na pola, punjen sirom, tunjevinom, salatom…To će biti naš proizvod. Praktično, to će biti sendvič, ali sa krompirom umesto hleba. 330 grama hleba ima blizu 900 kalorija, a 330 grama krompira ima skoro tri puta manje kalorija. To je najvažnija razlika!

Nedavno ste napravili i strip o zdravom životu…

– Želim da na popularan način približim zdrav način života svima, a posebno mladima. Planiram da taj strib besplatno delim školarcima, posle predavanja u obrazovnim ustanovama – rekao je Dr Feelgood na kraju razgovora i najavio da će u drugoj polovini februara ponovo doći u Zrenjanina. Tada planira i da održi predavanje u hotelu „Vojvodina“.

rsz_strip_3_dr_feelgood

Ko je dr Saša Plećević?

Rodjen u Požarevcu 1970.godine, gde je i završio srednju medicinsku školu. Medicinski fakultet završio je u Nišu. Radio je u hitnoj medicinskoj pomoći u Nišu dve godine. Nakon toga seli se u Beograd gde je završio specijalizaciju anesteziologije sa reanimatologijom na VMA. U SAD se usavršavao iz oblasti fitnesa.
Sportom se bavi od detinjstva. Igrao je košarku. Diplomirao je Sportskoj akademiji. Takodje radi na doktoratu iz sportske medicine.

Potparol je Udruženja za medicinu sporta Srbije. Tvorac je programa dr Feelgood.

Prijavite se na našu mejling listu i besplatno jednom nedeljno stizaće Vam najvažnije vesti na mejl
  • Divider

  • Divider
Na vrh