I love Zrenjanin portal

  • Nexe
  • Univer export
  • Ultra Caffe
Sport

Đorđe Salapura: Vreme velikih rezultata tek dolazi

Članovima srpske karate reprezentacije priređen je skroman doček na aerodromu „Nikola Tesla“ nakon povratka iz Lisabona sa Evropskom prvenstva.

Naša reprezentacija osvojila je dve medalje u borbama i jednu u katama. Među nosiocima medalja je i član KK „Zrenjanin“ Đorđe Salapura koji je u kategoriji do 70 kilograma osvojio bronzanu medalju. Salapuru su na arerodromu dočekali generalni sekretar Sportskog saveza Zrenjanina i članovi porodice.

djordje-salapura
Bilo je ovo moje najteže takmičenje dosada, konkurencija nikada jača, u mojoj kategoriji nastupio je 31 takmičar. Ostvario sam četiri pobede i jedan poraz. Zadovoljan sam pre svega jer sam ostvario kontinuitet osvajanja medalja na velikim takmičenjima. Salapura je da podsetimo na prošlom Evropskom prvenstvu u Turskoj i to kao debitant u reprezentaciji osvojio srebrnu medalju, rekao je Salapura.

Njega je i ovaj put zaustavio protivnik iz Nemačke, ali kaže da ga to nije razočaralo.

Dopunite kućni bužet, prodajte stvari koje vam ne trebaju, postavite besplatan ZR oglas već danas.
I Taxi Zrenjanin

– On je zaista kvalitetan takmičar kao i ja, i o tome govori nerešen rezultat do 20 sekundi pre kraja meča kada je sve odlučeno u jednom trenutku. To je sport, idemo dalje, pobediću ga drugi put.

Đorđe Salapura rođen je 26. Juna 1998. godine. Od naredne sezone iz kategorije kadeta prelazi u juniore gde će mu konkurencija biti daleko jača.

– To je za mene veliki izazov i trudiću se da dokažem svoj kvalitet – nisam nestrpljiv moje vreme tek dolazi, rekao nam je na dočeku ovaj skromni i vredni momak.

Kaže da je na karate trening došao prvi put kada je imao šest godina. Dopali su mu se pokreti i vežbe koje je tada izvodila njegova starija sestra zbog čega je i sam vrlo brzo obukao kimono.

– Moji prvi treneri su mi bili i uzor, a to su Simo Salapura i Vladimir Ilić. Njima mogu i da zahvalim što kroz ovih desetak godina nisam odustao od karatea. Iz te neke početne grupe izdvojilo se nekoliko nas najupornijih koji smo ozbiljno trenirali, krenuli na takmičenja i evo dan danas smo u tome.

djordje-salapura1
Salapura je u uzrastu kada većina njegovih vršnjaka izlazi, provodi se, a to je često nespojivo sa vrhunskim sportom.

Treninge imam tokom cele godine i zimi i leti, često i po dva puta dnevno. Ne pada mi teško sve to. Može da se nađe vremena i za društvo i za provod. Kada imam vremena sa drugarima odigram fudbal ili košarku ali bez karatea ne mogu ni jedan dan, to vam jednostavno uđe u krv i postane neizbežna navika. Zato i kažu da je to način života.

Među mnogobrojnim medaljama i uspesima izdvajaju se upravo poslednje dve medalje sa Evropskih prvenstava, a njegov životni san ne razlikuje se od sna bilo kog sportiste.

– Naravno da sanjam nastup na Olimpijadi, nama karatistima taj san je i malo teži od ostalih jer se već petnaest dvadeset godina vodi žestoka borba da karate prvo uđe u porodicu olimpijskih sportova. Ali i kad malo spustim lestvicu, svakako bih želeo da postanem svetski prvak.

Kao članovi reprezentacije, u Portugalu su nastupili i Marina Radičević iz KK „Zadrugar“ iz Lazareva te Ivan Stankov iz KK „Zrenjanin“. Poziv je usledio kao priznanje za dugogodišnji i sistematski rad u oba kluba.

– Ovo je za njih jedno veliko i vredno iskustvo i veliki korak u karijerama – dodao je ovom prilikom Simo Salapura generalni sekretar Sportskog saveza Zrenjanina i koji je i sam svojevremeno beležio rezultate kao vrhunski karatista.

Foto: Studio „Fleš“

Prijavite se na našu mejling listu i besplatno jednom nedeljno stizaće Vam najvažnije vesti na mejl
  • Divider

  • Divider
Na vrh