I love Zrenjanin portal

  • Basicline
  • Univer export
  • Ultra Caffe
Najnovije vesti

Dodeljene nagrade najboljim sportistima Zrenjanina

Sportski savez grada Zrenjanina dodelio je danas tradicionalne godišnje nagrade najboljim sportistima i sportskim stručnjacima u 2013. godini. Nagrade su najboljim pojedincima i timovima uručili ministar sporta Vanja Udovičić i gradonačelnik Zrenjanina Ivan Bošnjak.

Dobitnici nagrada sa ministrom Udovičićem i gradonačelnikom Bošnjakom

Dobitnici nagrada sa ministrom Udovičićem i gradonačelnikom Bošnjakom

– Iza sebe imamo 2013. godinu u kojoj smo bili domaćini nekoliko značajnih sportskih takmičenja i ovo je prilika da se zahvalim svima koji su učestvovali u tim manifestacijama, organizovali ih i pokazali da je Zrenjanin grad sportova, dobrih domaćina i grad otvorenog srca, rekao je Bošnjak.

– Velika je stvar kada na jednom mestu možemo da okupimo najbolje od najboljih. Pričam i o sportistima i sportskim radnicima koji su podredili svoj život da bi edukovali mlade, da bi preneli svoje znanje i iskustvo na mlade. Želim da vam poručim da ne odustajete da prevazilazite svoje mogućnosti i svoja očekivanja, a onda ćete  preći i preko onoga što drugi očekuju od vas. Nemojte očekivati da će vam drugi pomoći jer vrlo dobro znam koliko je potrebno odricanja, muka, da biste postigli ciljeve koje ste sami sebi zacrtali, a onda će drugi to prepoznati i nagraditi vaš trud, poručio je ministar Udovičić.

Fordomanija

Generalni sekretar Sportskog saveza Simo Salapura, čestitao je svim dobitnicima godišnje nagrade Sportskog saveza i poželeo im još mnogo pobeda i uspeha u sportskom radu.

Dopunite kućni bužet, prodajte stvari koje vam ne trebaju, postavite besplatan ZR oglas već danas.

Na ovogodišnji Konkurs za Godišnju nagradu Sportskog saveza stiglo je ukupno 67 predloga. Komisija koju su činili predstavnici Saveza, Grada, medija i sportskih sudija, jednoglasno je izabrala dobitnike Godišnje nagrade Saveza za 2013. godinu u 12 kategorija, ukupno 26 dobitnika.

U kategoriji sportista u olimpijskim sportovima i sportovima koji su pridružene članice MOK-a, najuspešniji senior je Ivan Lenđer (Plivački klub „Proleter“), seniorka Sanja Cvrkota (Karate klub „Zadrugar“ Lazarevo), junior Nikola Strugarević (Stonoteniski klub „Banat“), juniorka Svetlana Ristin (Veslačko-kajakaški klub „Zreneks 1995“), kadet Đorđe Salapura (Karate klub „Zrenjanin“) i kadetkinja Milica Milekić (Džudo i sambo klub „Proleter“).

– Ova nagrada mi znači mnogo. Već sam nekoliko puta izabrana za najbolju seniorku i svaki put sam izuzetno počastvovana što sam, među toliko vrhunskih sportistkinja, baš ja odabrana kao najbolja. To mi je nagrada za sav rad, trud i postignute rezultate i svakako motivacija za dalji rad i ponavljanje ovakvih i još boljih rezultata. Na žalost, nisam mogla da prisustvujem dodeli, jer sam na pripremama reprezentacije na Tari. Počeo je prvi ciklus priprema za Evropski šampionat koji će se održati prvog vikenda maja u Finskoj. Potrudiću se da opet obradujem grad Zrenjanin i ljude koji veruju u mene – izjavila je Sanja Cvrkota za I love Zrenjanin.

U kategoriji neolimpijskih sportova, za najuspešnijeg seniora proglašen je Zoran Ećim (Bodibilder klub „Gladijator“), dok je najuspešnija seniorka Ivana Popadić (Savate klub „Banat“). Za juniorski uzrast, priznanja su dobili Radovan Vlajkov (Kuglaški klub“Banat“) i Anita Sakal (Džudo i sambo klub „Proleter“). Najuspešniji u kadetskom uzrastu takođe dolaze iz kuglaškog sporta – Vuk i Vesna Boškov, oboje članovi Kuglaškog kluba „Banat“.

Najuspešnija seniorska ekipa je Rvački klub „Proleter“, a u ženskoj konkurenciji Atletski klub „Proleter“. Među juniorima i kadetima prednjači karate klub „Zrenjanin“. U kategoriji sportski stručnjaci-treneri, dobitnik je Boris Vukelić, doskorašnji trener stonotenisera „Banata“ i selektor reprezentacije Srbije, sportski radnik je Borislav Nuhanović, stručnjaci u sportu su sportski lekari dr Branka Kolarić i dr Radmila Petrin, sudija je Milan Kovačević (karate sport), a nagradu za sponzora – donatora zaslužila je kompanija „Dijamant“.

Među sportistima sa invaliditetom, Godišnju nagradu Sportskog saveza zaslužio je stonoteniser Goran Perlić, a najuspešniji propagandista u sportu je Biljana Mandić, urednica sportske rubrike lista „Zrenjanin“. Posebno sportsko priznanje zaslužio je nekadašnji rvač i humanista Vlaho Stajić, a nagradu za životno delo dobila je Irena Kaločai, proslavljena zrenjaninska kuglašica.

Prijavite se na našu mejling listu i besplatno jednom nedeljno stizaće Vam najvažnije vesti na mejl
  • Divider

  • Divider
Na vrh