I love Zrenjanin portal

  • Zr oglasi
  • 3D gradjevinska kuca
  • Ultra Caffe
Sport

Dodeljena godišnja priznanja Saveza za školski sport Zrenjanina

Godišnja priznanja Saveza za školski sport grada Zrenjanina dodeljena su danas u Gradskoj kući za školsku godinu koja je na izmaku.

Svečanosti su prisustvovali Branko Vujović, rukovodilac Grupe za razvoj neolimpijskog, školskog, univerzitetskog i rekreativnog sporta Pokrajinskog sekretarijata za sport i omladinu, Mihail Dudaš, predsednik Saveza za školski sport Vojvodine i naš istaknuti atletski reprezentativac, načelnica Srednjobanatskog upravnog okruga Snežana Vučurević i pomoćnik gradonačelnika Simo Salapura, koji je pozdravio prisutne u ime Grada Zrenjanina, gradonačelnika i u svoje lično ime. Istakao je da se poslednjih godina veća pažnja posvećuje školskom sportu, na svim nivoima.

I Taxi Zrenjanin

Proglašeni su najuspešniji učenici i učenice sportisti u školskoj 2018/19. godini, pojedinačno i ekipno kod osnovnih i srednjih škola, a nagrađene su i najuspešnije škole.

– Tako je i u Gradu Zrenjaninu, kroz program razvoja sporta, dat značaj Savezu za školski sport, odnosno školskim sportskim takmičenjima i s ponosom možemo da kažemo da smo neke zacrtane parametre gotovo u punom obimu realizovali. Povećan je broj školskih sportskih sekcija, takmičarski rezultati su takođe izvanredni, unapređuje se i sportska infarstruktura – kazao je on i dodao da je kraj školske godine, da se sumiraju i sportski i školski rezultati.

Dopunite kućni bužet, prodajte stvari koje vam ne trebaju, postavite besplatan ZR oglas već danas.

– Uz sport bićete i bolji đaci i dobri ljudi, a dobri ljudi čine dobra dela, kakva su nam potrebna i u našem gradu i u našoj državi – naglasio je Salapura.

Prisutne je pozdravio i predsednik Saveza za školski sport grada Zrenjanina i direktor Zrenjaninske gimnazije Milan Radaković, koji je, zajedno sa sekretarom Saveza Jovanom Lekićem, potom i uručio priznanja delu nagrađenih. Radaković je čestitao nagrađenima, u uverenju da će i naredne školske godine učestvovati na takmičenjima.

– Zrenjanin je prepoznatljiv kao grad sportova, a vi ste ponos ovog grada i verovatno će i neko od vas postati uspešan i veliki sportista – poručio je Radaković.

Odlukom Upravnog odbora, Savez za školski sport grada Zrenjanina za školsku 2018/ 2019. godinu dodeljuje priznanja u 6 kategorija: najuspešniji pojedinac i pojedinka kod osnovnih škola, najuspešniji pojedinac i pojedinka kod srednjih škola, najuspešnija muška i ženska ekipa kod osnovnih škola, najuspešnija muška i ženska ekipa srednjih škola, najuspešnija osnovna škola i najuspešnija srednja škola.

U kategoriji najuspešnijih pojedinaca kod osnovnih škola nagradu je dobio plivač i atletičar Justin Cvetkov, učenik OŠ “Petar Petrović Njegoš“. U kategoriji najuspešnijih pojedinki kod osnovnih škola nagradu je dobila gimnastičarka Anđela Živanov, učenica OŠ “Jovan Jovanović Zmaj“. Cvetkov se potom i zahvalio u ime svih dobitnika priznanja.

Za najuspešnije u kategoriji pojedinaca kod srednjih škola proglašeni su atletičar Vitomir Vasić, učenik Ekonomsko-trgovinske škole “Jovan Trajković“ i stonoteniserka Reka Begez, učenica Zrenjaninske gimnazije.

Gimnastičari OŠ „Bratstvo“ iz Aradca i odbojkašice OŠ “Žarko Zrenjanin“ su najuspešnije sportske ekipe kod osnovnih škola, dok su, u kategoriji srednjih škola, nagrađeni muška odbojkaška ekipa ETGŠ “Nikola Tesla” i ženska basket 3 na 3 ekipa Zrenjaninske gimnazije.

“Najsportskija” osnovna škola u Zrenjaninu je OŠ “Petar Petrović Njegoš“, dok je u kategoriji srednjih škola to priznanje zaslužila Zrenjaninska gimnazija.

Posebno priznanje za doprinos razvoju i unapređenju školskog sporta na teritoriji grada Zrenjanina dobili su Grad Zrenjanin, Pokrajinski sekretarijat za sport i omladinu i savezi za školski sport Srbije i Vojvodine.

Dodeljene su ovom prilikom i zahvalnice Saveza za školski sport grada Zrenjanina, koje su zaslužili Sportski savez grada Zrenjanina, Crveni krst Zrenjanina, Kancelarija za mlade grada Zrenjanina, Kompanija “Aviv Park“, Veslački klub “Begej 1883“, Javna ustanova “Sportski objekti“ i Školska uprava za Banat.

Prijavite se na našu mejling listu i besplatno jednom nedeljno stizaće Vam najvažnije vesti na mejl
  • Divider

  • Divider
Na vrh