I love Zrenjanin

  • Home Interpoint
  • 3D gradjevinska kuca
  • Kuća zdravlja
Sport

Dmitar Majstorović: Nije tragedija što je Banat ispao u 1/2 finalu plej – ofa

Predsednik Stonoteniskog kluba Banat i čovek, koji godinama nesebično ulaže u ovaj sport, kaže da nije dramatično doživeo neočekivani završetak sezone u Super ligi.

Dmitar Majstorović

Mesto u finalu je iz sezone u sezonu „rezervisano“ za ekipu Banata, ali ove godine se desila senzacija. Posle 18 – 0 u ligaškom delu Super lige, Zrenjaninci su zaustavljeni u 1/2 finalu plej / ofa. Slavila je ekipa Bačke Palanke, posle dva susreta, a oba puta je bila bolja posle velike borbe u dublovima.

– Nismo opravdali ulogu favorita, ali moram da kažem da smo više sami sebe iznenadili, nego što su nas iznenadili protivnici. Igrali smo slabije u oba meča i ostali bez finala, za koje smo mislili da neće doći u pitanje. Ispali smo od slabije ekipe. Igrači ovde imaju maksimalne uslove za treninge, redovno im se izmiruju sve obaveze, a angažovali smo ove godine i selektora Dragana Klajića. Ekipa se prošetala kroz Super ligu bez poraza, pa su, izgleda, pojedinci mislili da će se protivnici sami predati i u plej – ofu – rekao je predsednik Banata, Dmitar Majstorović.

I-Taxi

Abas, Lupulesku, Majstorović i Strugarević u društvu budućih stonotenisera

Sezona je završena. Do kakvih promena će doći u ekipi?

– Bićemo jači za povratnika Marka Petkova. On je bio nekoliko sezona kapiten Banata, a zatim je odigrao nekoliko sezona u Nemačkoj. Lorencio Lupulesku je pronašao angažman u Italiji. Bahreinac Mohamed Abas se dobro uklopio i svi u klubu su zadovoljni onim što je prikazao. Ukoliko bude želeo da ostane, produžićemo saradnju sa njim.

Selektor Dragan Klajić je preuzeo trenersku palicu u Banatu početkom 2017. godine. Koliko ste zadovoljni saradnjom sa njim?

– Podigao je nivo rada u klubu, a njegovo znanje, stručnost i predanost poslu, niko ne dovodi u pitanje. On svakako nije kriv za neuspeh u plej – ofu protiv Bačke Palanke. Klub nastavlja sa ozbiljnim radom. Imaćemo jaču ekipu sledeće sezone. Izvući ćemo pouke iz ove situacije i ispraviti greške. Banat će uvek imati najviše ambicije – zaključio je Majstorović.

  • Divider

  • Divider
  • Daruši
  • Park sala Zrenjanin
Na vrh