I love Zrenjanin portal

  • Basicline
  • Univer export
  • Ultra Caffe
Sport

Đorđu Salapuri dve medalje na šampionatu Balkana

U Beogradu je održan Balkanski šampionat za seniore u karateu, a u sastavu reprezentacije Srbije nastupili su i karatisti Zrenjanina, Đorđe Salapura i Anja Milovanović.

Đorđe Salapura je osvojio srebrnu medalju u kategoriji do 75 kg. U prvom kolu je pobedio rezultatom 1:0 takmičara iz BIH, u drugom kolu rezultatom 3:1 takmičara iz Hrvatske, dok je u polufinalu pobedio takmičara iz Srbije, Martinovića, rezultatom 2:1.

U finalu je izgubio od trofejnog Hrvata, Garibovića 1:1 (pravilo prvog poena) u jednom veoma uzbudljivom i neizvesnom meču.

PerSu marketi

Takođe, Đorđe je nastupio i za tim reprezentacije Srbije koja je u ekipnom takmičenju osvojila bronzanu medalju. U polufinalnom meču Srbija je izgubila od Crne Gore (1:3), dok je u meču za bronzu pobedila Sloveniju (3:0).

Dopunite kućni bužet, prodajte stvari koje vam ne trebaju, postavite besplatan ZR oglas već danas.

Anja Milovanović je pored solidnog nastupa ostala bez medalje. U prvom kolu je pobedila takmičarku iz Hrvatske (1:0), u drugom iz Bosne i Hercegovine (0:0 sudijskim preglašavanjem 4:1), dok je u polifinalu izgubila u poslednjim trenucima meča od Hrvatice.

U meču za bronzanu medalju Anja je izgubila od takmičarke iz Crne Gore rezultatom 2:4.

Đorđa i Anju narednog vikenda očekuje Prvenstvo Srbije.

NASLEDNICI USPEŠNO DEBITOVALI

Takmičarski pogon karate kluba Zrenjanin bogatiji je za novu generaciju pionira koji su debitovali na takmičarskoj sceni u Staroj Pazovi, gde je održan tradicionalni turnir ”TROFEJ STARE PAZOVE”.

Osvojeno je čak 9 medalja na prvom nastupu novih zrenjaninskih nada. Najbolji u svojim kategorijama su bili Jelena Kerčov (pionirka 2010 – 30kg), Staša Ristović (pionirka 2010, – 34kg), Mila Salapura (pionirka 2010, – 37kg), Ivan Lagundžija (pionir 2010, – 40kg) i Aleksandra Pamer (2007, D nivo kate).

Srebrne medalje su osvojili Sara Šušak (pionirka 2010, – 30kg), Marko Ćušić (pionir 2010, -30 kg) i Anja Milenović (nada 2008, – 35 kg), dok je bronzanu medalju osvojila Milica Ognjenović  (nada 2007, – 44 kg).

Takmičarski pogon predvodili su treneri Vladimir Ilić i Milan Kordin.

Prijavite se na našu mejling listu i besplatno jednom nedeljno stizaće Vam najvažnije vesti na mejl
  • Divider

  • Divider
Na vrh