I love Zrenjanin portal

  • Aviv park Zrenjanin
  • Pozorište Zrenjanin
Sport

Dijana Četić: ŽRK Proleter istupa iz lige, Zrenjanine zbogom!

Kao dugogodisnji kapiten ZRK „Proleter“ duzna sam da obavestim da je na današnjoj skupštini kluba zvanično doneta odluka da ŽRK „Proleter“ istupi iz takmičenja Super B lige, objavila je Dijana Četić sinoć na svom facebook – u.

Razlozi su vezani za restriktivno finansiranje kluba od strane lokalne samouprave, a takav ishod smo najavili u intervjuu sa trenerom Draganom Lazarovim.

Dijana Četić je u emotivnom statusu na fb detaljno objasnila razloge:

Fordomanija

Kao što je već poznato, klub je za finansiranje takmičenja od grada Zrenjanina dobio svega 300.000 dinara, sa čim je nemoguće ući u proces takmičenja, jer sa 300.000 dinara može samo da se podmiri kotizacija i eventualno lekarski pregledi, a kamoli 20 utakmica gde jedna iznosi minimum, ukoliko smo domacini, 30.000 dinara. Ne želim da omalovazavam i potcenjujem ostale sportske klubove u Zrenjaninu, ali samo me interesuje, koji su kriterijumi raspodele finansijskih sredstava, na osnovu čega neki kolektivni sportovi u istoj ligi dobijaju po 2 miliona dinara, zbog čega neki fudbalski klubovi dobijaju petoduplo više a takmice se u mnogo nižim rangovima!? Jel poenta ugasiti ŽRK „Proleter“?

Svakoga dana objavljujemo nove video vesti i reportaže iz Zrenjanina na našem Youtube kanalu, prijavite se.

Sve devojke iz ovog kluba su igrale za hvala, nijedna stipendiju nije imala, sve su iz Zrenjanina, nijedna iz drugog grada.

Ova generacija je napravila istorijski uspeh ovog kluba ulaskom u superligu, i to nam je hvala!? O povredama neću ni da pricam, o odvajanju vremena za treninge, o žrtvovanju za ovaj grad. Na žalost, zato nam je sport tu gde jeste!

Tako da, zbogom grade Zrenjanine i veliko ti hvala!, poručila je kapiten ŽRK Proleter, Dijana Četić.

Prijavite se na mejling listu i besplatno jednom nedeljno stizaće Vam najvažnije vesti na mejl prijavi se na newsletter.
  • Divider

  • Divider
Na vrh