I love Zrenjanin portal

  • Univer export
  • Ultra Caffe
Sport

Svetsko prvenstvo u kuglanju: Zlato za Srbiju i Radovana Vlajkova

Muška kuglaška reprezentacija Srbije osvojila je šampionsku titulu, četvrtu u poslednjih osam godina, pošto je u finalu Prvenstva sveta u nemačkom Detenhajmu pobedila Mađarsku sa 3.982:3.861 u čunjevima i 6:2 u igračkim poenima.

Reprezentacija Srbije u Detenhajmu: Radovan Vlajkov je poslednji u desnom uglu

Bio je to drugo finale sa Mađarima, posle Sarajeva 2011. kada je Srbija takođe pobedila. Član naše zlatne reprezentacije je i Zrenjaninac, Radovan Vlajkov.

ČETVRTA TITULA

Fordomanija

Srbija je do četvrte titule i ukupno pete medalje u osam godina (zlato 2009. u Detenhajmu, 2011. u Sarajevu, 2014. u Špajherzdorfu i 2017. u Detnhajmu i bronza 2014. u Zalaegersegu) došla trnovitim putem pobedivši dve najjače svetske ekipe Nemačku u polufinalu i Mađarsku u finalu!

Svakoga dana objavljujemo nove video vesti i reportaže iz Zrenjanina na našem Youtube kanalu, prijavite se.

Rezultat reprezentacije Srbije od 4.003 čunja u polufinalu protiv Nemačke je drugi nabolji u istoriji Šampionata sveta posle zvaničnog svetskog rekorda Mađarske od 4.012 čunjeva sa SP u Zalaegersegu 2013. Ujedno, to je i rekord srpske reprezentacije. Stari rekord bio je 3.996 čunjeva sa SP u Špajherzdorfu 2015.

Kuglašice Srbije izgubile od Nemačke u lavovskoj borbi

Kuglašice Srbije poražene su u četvrtfinalu na Šampionatu sveta u nemačkom Detenhajmu, od domaćina, vicešampionki sveta Nemica posle lavovske borbe „minimalcem“ 5:3 u igračkim poenima i sa 3.719: 3.593 u čunjevima.

Žensku selekciju vodio je selektor Dragan Fatović (Zrenjaninac) i odlučio se za ovih osam kuglašica: Zorica Barać, Hermina Lukač (obe Kristal, Zrenjanin), Renata Vilov (KSK Austrija), Kristina Ljubenković (Singidunum), Vesna Boškov i Olivera Čikoš (obe Banat, Zrenjanin), Marijana Oros i Maja Đukić (obe Radnički, Novi Sad).

Po završetku meča Nemice su se radovale kao da su osvojile titulu…Selektor Dragan Fatović nije spominjao poraz, govorio je samo u superlativu o igri srpskih kuglašica:

– Bili smo na pragu da priredimo senzaciju, slobodno mogu da kažem, ovog veka u kuglaškom sportu. Malo je nedostajalo, trebalo je i sreće, a ona nam je ovog puta okrenula leđa. Takva hrabrost i borbenost zaslužuju samo čestitke. Postigle su ono čemu smo težili da budu prva generacija koja je prišla granici od 3.600 čunjeva.

Podrška sa tribina: Predsednica KK Kristal, Boba Božić, sa zastavom Srbije

Čini se da ste iznenadili Nemice i taktikom?

– Velike zasluge za taj deo ima selektor seniora Miloš Ponjavić i veliko mu hvala za kolegijalnu podršku i dragocene sugestije. Znali smo da ne možemo da se sa njima nosimo u čunjevima, pa smo išli da ih dobijemo u igračkim poenima. Žestoko smo ih uzdrmali – dodao je Fatović.

Prijavite se na mejling listu i besplatno jednom nedeljno stizaće Vam najvažnije vesti na mejl prijavi se na newsletter.
  • Divider

  • Divider
Na vrh