I love Zrenjanin portal

  • Zr oglasi
  • 3D gradjevinska kuca
  • Ultra Caffe
Sport

Kroz inkluzivne kampove prošlo 500 sportista i 50 mladih sa smetnjama u razvoju

Udruženje „Suncokret“ kao nosilac projekta i Karate klub „Zrenjanin“ kao partner, zajedno su uz pomoć Vlade Republike Srbije – Ministarstva za rad i socijalnu politiku i Grada Zrenjanina, organizovali jubilarni, deseti po redu, inkluzivni kamp na Deliblatskoj peščari u Školsko – rekreativnom centru „Čardak“.

Učesnici kampa su na uspešan način promovisali solidarnost i toleranciju

– Na ovogodišnjem kampu zajedničke aktivnosti, solidarnost i tolerancija su posebno naglašeni. Zajednički treninzi, druženja, učestvovanje u raznim aktivnostima sa osobama sa smetnjama u razvoju brzo stvaraju osećaje zajedništva, pripadnosti i ravnopravnosti, kaže Andrea Maka iz Udruženja „Suncokret“ , koja je koordinirala radioničarskim aktivnostima.

Čas plesa

PerSu marketi

Pomoć volontera

Za brojne aktivnosti na ovogodišnjem jubilarnom, desetom kampu koji se tradicionalno održao na Deliblatskoj Peščari u ŠRC „Čardak“ u periodu od 08. do 14. avgusta, bili su zaduženi volonteri Udruženja „Suncokret“, zrenjaninske organizacije Crvenog krsta i Karate kluba „Zrenjanin“: Sara Popov, Saska Prole, Andrea Maka, Milan Kordin i David Vuletaš, Tatjana Jović iz Pančeva i Stefan Grba iz Vršca, a lekarski nadzor tokom kampa poveren je Dr Ivanu Lukiću.

Na treningu karatea

– Ovogodišnji kamp okupio je pedesetak sportista, članova, volontera i trenera Karate kluba „Zrenjanin“, školice sporta „Čigra“, gradske organizacije Crvenog Krsta Zrenjanin i Udruženja za pomoć MNRO iz Zrenjanina, i po prvi put uključeni su bili i članovi Udruženja za pomoć MNRO iz Pančeva i Vršca, a primarni cilj je uključivanje osoba sa smetnjama u razvoju u sportsko – rekreativno – edukativne aktivnosti, uz uspostavljanje interakcije sa decom i mladima iz tzv. „redovne populacije“. Računajući i ovu, desetu -jubilarnu godinu kroz program inkluzivnih kampova prošlo je više od 50 dece i mladih sa smetnjama u razvoju, preko 500 sportista iz tzv. „redovne populacije“ i preko 20 volontera. Održano je preko 60 sportskih radionica i radionica veština – kaže Simo Salapura, organizator kampa.

Dopunite kućni bužet, prodajte stvari koje vam ne trebaju, postavite besplatan ZR oglas već danas.

Stručni tim

PARTNERI

Partneri u realizaciji 9. Inkluzivnog kampa bili su još i Sportski klub za decu i omladinu sa posebnim potrebama „Hendi sport“ i Specijalistička ordinacija medicine sporta „Sportrehamedica“, kao i Školica sporta „Čigra“.

Prijavite se na našu mejling listu i besplatno jednom nedeljno stizaće Vam najvažnije vesti na mejl
  • Divider

  • Divider
Na vrh