I love Zrenjanin portal

  • 3D gradjevinska kuca
  • Kuća zdravlja
Sport

Dejana Radanović osvojila turnir od 25.000 u Kimkiju i čeka veliki skok na WTA listi

Fed kup reprezentativka Srbije Dejana Radanović osvojila je ITF turnir u Kimkiju (Rusija) nagradnog fonda 25.000 dolara.

Dejana je u polufinalu savladala prvu juniorku sveta, predstavnicu Rusije Anastasiju Potapovu 6:4, 6:0, dok je u borbi za prvi trofej ovog nagradnog fonda odmerila snage sa još jednom Ruskinjom, Anom Morginom i došla do titule rezultatom 6:3, 6:3.

2017. godina odlično počela

Dejana Radanović je sjajno počela takmičarsku 2017. godinu. Osvojila je četiri profesionalna turnira i vidno pomakla se  na WTA listi.

Fordomanija

Zauzima trenutno 340. mesto, očekuje je skok među 300. na svetu kada se upišu poeni iz Kimkija, ali sigurno je da neće dugo ostati na toj poziciji s obzirom na zrele igre i nepresušnu glad za trofejima.

Svakoga dana objavljujemo nove video vesti i reportaže iz Zrenjanina na našem Youtube kanalu, prijavite se.

Četiri – od pet!

Svakako da su i četiri osvojena trofeja u ovoj godini, od ukupno pet, koje je podigla na pobedničkom postolju, dala posebnu težinu, ali i obavezu pred ovom devojkom, koja kao da je samo čekala da se uporan rad i ljubav prema tenisu valorizuju u uspeh.

Dejana je rođena u Zrenjaninu 14. maja 1996 godine. Počela je da igra tenis sa šest godina i takoreći, čim je osetila reket u ruci rodila se ljubav. Dejana je bila uvek prva na treninzima, pa su je, često, terali s terena jer joj nikada nije bilo dosta tenisa, igre, nadigravanja.

Kao malu terali je sa terena

Bila je prvakinja države u uzrastima od 12, 14, 16, 18 godina, a profesionalnu karijeru započela je 2013. godine. Selektor Tatjana Ječmenica – Jevtić pratila je ovu devojku i njene nastupe, a kao kruna dosadašnje karijere Dejana je pozvana u nacionalni tim i bila je deo ekipe u Talinu (Estonija), gde su naše devojke izborile pravo da se nadmeću za ulazak u Svetsku ”B” grupu, među 16 najboljih ekipa planete, a zatim i u meču protiv Australije, koji je nedavno održan u Zrenjaninu.

Dejana Radanović je skromna devojka, ali sa jasno postavljenim ciljevima. Ne zadovoljava se polovičnim uspesima. Želi da napreduje, usavršava se, stiče iskustvo i što je najvažnije, ne sumnja da će uspeti. Zapravo, to je imperativ koji je sebi postavila još kao devojčica. Korak po korak, napredovala je i spremala za profesionlnu karijeru. Ono što posebno impresionira kod ove devojke je sam pristup treningu i obavezama.

Po rečima njenih trenera sa njom je lako i nadasve jednostavno raditi. Sluša sve, prosto upija svaku reč svojih trenera i zato i napreduje. I što je najvažnije, ni jednog trenutka nije zadovoljna svojom igrom. Stalno nalazi mane u svojoj igri i želi da ih se reši. Stoga njenim uspesima se ne nazire kraj. Posebno sada kada joj je krenulo. Jer, osvojenim trofejima podigla je sebi samopouzdanje, a ono je u ovom sportu izuzetno važno.

Stoga od ove devojke tek treba očekivati dobre vesti. Ime Dejane Radanović će sve češće da se pojavljuje u medijima, a vezano za njene uspehe.

DEJANA RADANOVIĆ

Datum rođenja: 14. maj 1996. Zrenjanin
Prebivalište: Novi Sad, Srbija
Igra desnom rukom
WTA rang: singl 340.
Visina:172
Težina: 63
Profesionalac od 2013.

Prijavite se na mejling listu i besplatno jednom nedeljno stizaće Vam najvažnije vesti na mejl prijavi se na newsletter.
  • Divider

  • Divider
Na vrh