I love Zrenjanin portal

  • Zr oglasi
  • Univer export
  • Ultra Caffe
Sport

Dejan Pejinović o šansama naših plivača da se plasiraju na OI

Evropsko prvenstvo u plivanju će biti održano od 16. do 22. maja u Londonu. Plivač Proletera, Ivan Lenđer, će upravo na ovom takmičenju pokušati da ispliva A normu za Olimpijske igre.

Dejan Pejinovic

Dejan Pejinović

Ivanov trener, Dejan Pejinović, koji je ujedno i vršilac dužnosti selektora plivačke reprezentacije Srbije, veruje da će njegov pulen izvaditi vizu za Rio de Žaneiro.

– Ivan je do sada bio najbliži A normi u januaru ove godine, na mitingu u Luksemburgu, kada mu je nedostajalo samo 20 stotinki na 100 delfin. Uskoro putuje na Evropsko seniorsko prvenstvo u velikim bazenima, koje će biti održano u Londonu. Iako to nije datumski „deadline“, već 3. jul, realno gledano to će biti poslednji voz da uhvati vizu za Rio – ističe Pejinović.

I Taxi Zrenjanin
Ivan Lendjer

Ivan Lenđer

U kakvoj je Ivan trenutno formi?

Dopunite kućni bužet, prodajte stvari koje vam ne trebaju, postavite besplatan ZR oglas već danas.

– Trenutno se „vrti“ oko vremena 52.50, dok mu za normu treba 52.30. Imao je manjih zdravstvenih problema zbog aritmije srca. To se pojavljivalo i ranije, ali je sada sanirano.

Kakve su šanse da uspe?

– On je već dva puta išao na Olimpijadu sa A normom, pa se nadam da će uspeti i treći put. Zapravo, čvrsto sam uveren u to.

 

We are getting #stronger ?? Things before #swimming ?

A video posted by Miroslava Najdanovski (@minjanajdanovski) on

Pripreme naše plivačice: Miroslava Najdanovski je postavila kratak video na instagram

Kako vidite šanse Miroslave Najdanovski?

– Ona je isplivala dve B norme, na 50 i 100 kraul, ali stav našeg Olimpijskog komiteta je da ne vodi plivače sa B normom. Na 50 kraul je bliža A normi, nego na 100 kraul. Ona nije isplivala normu za Evropsko prvenstvo, tako da neće putovati u London. Očekujem da će na drugim takmičenjima tokom maja i juna pokušati da obezbedi plasman u Rio – zaključuje Pejinović

Ako uspeju da se plasiraju, Miroslavi Najdanovski će ovo biti četvrti put da učestvuje na Olimpijadi, a Lenđeru treći put. Pejinoviću bi ovo takođe bio treći put da učestvuje kao trener. Međutim, iako je vršilac dužnosti selektora Plivačkog saveza Srbije, zbog malog broja plivača u srpskom timu, veoma je moguće da ne bude zvanični učesnik, već otputuje kao Ivanov lični trener.

Prijavite se na našu mejling listu i besplatno jednom nedeljno stizaće Vam najvažnije vesti na mejl
  • Divider

  • Divider
Na vrh