I love Zrenjanin portal

  • Zr oglasi
  • 3D gradjevinska kuca
  • Ultra Caffe
Sport

Deca imaju priliku da uče od najboljih – Ruska škola šaha u Zrenjaninu (VIDEO)

Rus Andrej Kručinin iz Volgograda, nedvno je postao naš sugrađanin. Njegova četvoročlana porodica živi u Mužlji.

Andrej je pedagog, programer, veliki zaljubljenik u šah, a u naš grad doneo je nešto potpuno novo. Otvoriće školu šaha za decu od 6 do 12 godina, po svetski cenjenoj i priznatoj ruskoj metodi.

Ovakvu školu vodio je  u svom gradu celu deceniju, takav program primenjuje se u gotovo svim školama u Rusiji, a sada je odlučio da to svoje znanje i ljubav prenese i ovdašnjoj deci. Škola će biti organizovana u okviru Šahovskog kluba „Proleter“ u Pupinovoj 13. – Ne radi se o prostom učenju šaha. Škola uz pomoć savremene multimedijalne tehnologije pruža snažan podsticaj mentalnom razvoju dece kroz igru i nastavu – kaže Kručinin.

I Taxi Zrenjanin

Šah razvija široku lepezu umnih sposobnosti – Andrej Kručinin

Dopunite kućni bužet, prodajte stvari koje vam ne trebaju, postavite besplatan ZR oglas već danas.

Škola nije usmerena samo na učenje šaha, ona se bavi kompletnim mentalnim razvojem. Na ovaj način se postiže unapređenje logičkog rasuđivanja i umnih sposobnosti, jačanje istrajnosti i marljivosti, osposobljavanje za prostorno razmišljanje, postavljanje ciljeva kroz zadatke i moćna osnova za buduće napredovanje u šahovskoj igri – kaže Borislav Gađanski iz ŠK „Proleter“ – međunarodni majstor FIDE za šahovsku kompoziciju i predsednik Društva šahovskih problemista Srbije.

Borislav Gađanski – ŠK „Proleter“

Nije potrebno da dete obavezno zna šah, već se postepeno uz igru, priču i zadatke uvodi u čarobni šahovski svet. Planirana su po dva časa nedeljno uz poštovanje svih propisanih mera vezanih za Covid 19. Telefon za detaljnije informacije  065 377 10 27.

Kako je porodica Kručinin pronašla Zrenjanin

Prilikom prvog susreta sa programerom, pedagogom i pre svega velikim zaljubljenikom u šah prvo pitanje je bilo – Otkud vi u Zrenjaninu? – Pre  godinu dana turistički smo obilazili Srbiju, obišli smo mnoge gradove, od Subotice do Niša i znamenitosti Srbije. Zrenjanin u koji smo svratili slučajno nam se posebno dopao kao tih, miran i lep grad i grad koji je blizu prestonice. Tako smo se iz milionskog Volgograda preselili u vaš, sada i naš mali i lepi grad. Supruga se zaposlila kao kozmetičar, ja sam pedagog, jedno dete ide u 5. razred osnovne škole, a drugo u vrtić – ukratko objašnjava Kručinin.

Više detalja o ovoj jedinstvenoj školi šaha na našim prostorima saznajte u video prilogu.

Kremanska voda
Picerija Aquarius
Halo Taxi Zrenjanin
Prijavite se na našu mejling listu i besplatno jednom nedeljno stizaće Vam najvažnije vesti na mejl
  • Divider

  • Divider
Na vrh