I love Zrenjanin portal

  • 3D gradjevinska kuca
  • Ultra Caffe
Sport

Darko Tošić: FK Radnički će se ove sezone boriti za vrh tabele

FK Radnički je startovao sa pripremama na stadionu kraj Skrobare, a sportski direktor Darko Tošić kaže da će se „crveno – crni“ ove sezone boriti za vrh tabele, a ne za opstanak i sredinu tabele, kako je to do sada bio slučaj.

Sportski direktor FK Radnički, Darko Tošić

– Obavili smo razgovore pre svega sa domaćim igračima i sa igračima, koji su deo ove priče unazad tri godine, od kada je nova uprava preuzela klub. Dogovorili smo dalju saradnju sa „kosturom“ tima iz prošle sezone, a tu mislim pre svega na startnu postavu, na Kiša, Jovanova, Savanovića, Milivojeva i ostale… Imamo određeni broj mlađih igrača iz našeg regiona, koji su na probi, a u pregovorima smo i sa fudbalerima, koje ćemo dovesti „sa strane“ – kaže za Ilovezrenjanin sportski direktor FK Radnički, Darko Tošić.

Kakvi su planovi Radničkog za narednu sezonu?

PerSu marketi

– U prethodnom periodu smo imali sjajnu saradnu sa lokalnom samoupravom. Ove sezone će ta saradnja biti podignuta na još viši nivo. U toku su radovi na Gradskom stadionu, a kada ti radovi budu završeni, FK Radnički će, verovatno za godinu dana, preći da igra u Karađorđevom parku. Shodno tome, sada pravimo tim, koji može da se umeša u vrh tabele Srpske lige – Vojvodina. Lokalna samouprava deli naše mišljenje da Zrenjanin kao grad zaslužuje klub, koji će se takmičiti bar u Prvoj ligi. To ne može da se uradi preko noći. Mi smo postavili temelje, a jedna od ključnih stvari je omladinska škola, koja stabilno i dobro radi.

Svakoga dana objavljujemo nove video vesti i reportaže iz Zrenjanina na našem Youtube kanalu, prijavite se.

Da li planirate pojačanja?

– Treću godinu za redom krećemo sa timom, koji se na svakoj polusezoni menja za samo jednog ili dva igrača. Kostur tima uvek ostaje i to je dobar preduslov za dobar rezultat.  Uz par pojačanja možemo da budemo ekipa, koja pretenduje na vrh tabele. Mislim da smo posle tri godine stigli do tog nivoa. Nedostaje nam par igrača, pogotovo u veznom redu, jedan dobar napadač, kao i levi spoljni… Budite ubeđeni, da igrače koje dovedemo, moraju da budu bar tri puta bolji od domaćih igrača na toj poziciji.

Ko su konkurenti za vrh tabele?

– S obzirom da se Srpska liga – Vojvodine vraća na stari sistem od 16 klubova, mislim da već sada imamo tim, koji zaslužuje gornji deo tabele. Uz par pojačanja, mislim da možemo da se umešamo u borbu za vrh. Imaćemo ozbiljne konkurente u Železničaru iz Pančeva i Somboru, koji je sada ušao u ligu. Omladinac Prigrevica i Dinamo Pančevo su uvek ekipe sa jakim igračkim kadrom i sa mnogo većim budžetom od nas… Pokušaćemo da formiramo i ozbiljniji upravni odbor, gde bi uključili i potencijalne sponzore.

FK Radnički je odmah krenuo sa režimom od dva treninga dnevno, a pripreme će se odvijati na stadionu FK Radnički i u fitnes centru Bambi. Zakazane su i prijateljske utakmice, a početak prvenstva je planiran za polovinu avgusta.

 

Prijavite se na mejling listu i besplatno jednom nedeljno stizaće Vam najvažnije vesti na mejl prijavi se na newsletter.
  • Divider

  • Divider
Na vrh