I love Zrenjanin portal

  • Univer export
  • Kuća zdravlja
Sport

Darko Nović posle Kine nastavio trenersku karijeru na Arabijskom poluostrvu

Darko Nović, nekadašnji trener FK Radnički iz Zrenjanina, od letos vodi Al Qhadisiyah iz Damama.


Klub se takmici u Super ligi Saudijske Arabije, a ambicije su vezane za plasman u sredinu tabele.

– U Saudiji ima pet velikih klubova. To su Al Hilal, Al Ahly, Al Nasser, Al Ittihad i Al Shabab.  Trenutno je odigrano pet kola i u sredini tabele smo sa sedam bodova. Imali smo dva derbija u gostima sa Hilalom i Shababom i obe utakmice smo  izgubili. Od Hilala smo izgubili sa 2:1, ali je bila odlična utakmica, u kojoj smo bili blizu da napravimo iznenađenje – kaže Darko Nović, koji je u Saudijsku Arabiju stigao direktno iz Kine.

Fordomanija

– U Kini sam vodio Anhui Litian, koji se takmičio u drugoj Kineskoj ligi. Međutim, klub je prodat i prešao je u grad Harbin, gde je promenio ime u Heolingijang Lava. Ja sam Saudijsku Arabiju, ostao u novooformljenom klubu Gui Guan Hefei. Pomoćnik mi je bio Kuzman Babeu, nekadašnj saigrač iz FK Obilić.

Svakoga dana objavljujemo nove video vesti i reportaže iz Zrenjanina na našem Youtube kanalu, prijavite se.

Nović je do „arapskog proleća“ trenerski posao sa uspehom radio u Libiji, gde je proveo ukupno šest godina.

– Razumem arapski jezik, imam mnogo kontakata u ovom delu planete i to je sigurno uticalo da se odlučim na povratak u arapski deo sveta. Takođe, odlučio sam se za promenu sredine i zbog veličine takmičenja i ranga – rekao je Nović za Ilovezrenjanin.

Prijavite se na mejling listu i besplatno jednom nedeljno stizaće Vam najvažnije vesti na mejl prijavi se na newsletter.
  • Divider

  • Divider
Na vrh