I love Zrenjanin portal

  • Basicline
  • Univer export
  • Ultra Caffe
Sport

Darko Marčeta: Otvoriću novu stranicu u dizajnu „gospodara prstenova“

Nije mala stvar kada vas pohvali novinar i urednik SAT – a, Mirko Alvirović. A upravo od čuvenog Alvirovića, stigla je prva, prava podrška za talentovanog dizajnera automobila iz Kleka, Darka Marčetu (33).

Audi

 

Počeo je da crta automobile od malih nogu, praktično od kada zna za sebe. Još nije pošao u školu, a crtao je nove modele juga i nosio komšijama svoje radove da se pohvali. U 7. razredu osnovne škole u Kleku imao je izložbu automobila od kartona. Još tada je verovao da će biti dizajner kada poraste, ali ga niko nije shvatao ozbiljno.

I Taxi Zrenjanin

– Ni danas me neki ne shvataju ozbiljno, ali ne slušam nikoga, osim svoje srce. A ono mi govori da uvek treba verovati u sebe i truditi se maksimalno – počinje svoju priču golman FK Klek, Darko Marčeta, koji ima potencijal da napravi ozbiljnu karijeru u svetu dizajna automobila. 

Darko Marceta 1

Da je zaista tako potvrdio je Mirko Alvirović, koji ga je marta pozvao da gostuje kod njega u kultnoj emisiji SAT.

Dopunite kućni bužet, prodajte stvari koje vam ne trebaju, postavite besplatan ZR oglas već danas.

– Upoznao sam se sa Alvirovićem na Sajmu automobila u Beogradu. Odmah je prepoznao vrednost mojih radova i pozvao me da gostujem u njegovoj emisiji. To je bila lepa promocija za mene, ali pre svega veliko priznanje od velikog stručnjaka. 

Audi Darko Marceta

Dovoljno, da Marčeta na krilima te pohvale odleti u Ženevu na Sajam automobila. Pravo na štand audija, čije modele neprestano crta.

– Otišao sam tamo bez bilo kakve najave ili preporuke i na lošem engleskom zamolio čelne ljude audija da pogledaju moje radove na tabletu. Menadžer ove firme za Zapadnu Evropu, u prvom trenutku nije verovao da sam ja to radio. Rekao mi je da odem direktno u njihovu centralu u Ingolštat, ali sam odlučio da se vratim u Klek i nastavim da radim na usavršavanju crteža i 3D modela. Počeo sam da radim i na tehničkim inovacijama, kao i inovacijama koje bi donele uštedu u proizvodnji. Očekujem da ću uskoro biti pozvan na razgovor u Ingolštat i verujem da ću iskoristiti tu šansu, koja se pruža jednom u životu – uveren je Marčeta.

 

Mladi dizajner smatra da može da pruži veliki doprinos novom izgledu „gospodara prstenova“.

– Mislim da mogu da donesem neku novu, agresivniju crtu u dizajnu audija i da uvedem renomiranog proizvođača automobila u novu eru dizajna. Ne takmičim se ni sa kim, već svakodnevno radim na sebi. Ne gledam TV, ne čitam novine, već neprekidno crtam na tabletu. Odabrao sam teži, ali sigurniji put – zaključio je Marčeta na kraju razgovora za Ilovezrenjanin.

VERUJEM U ČUDO

– Ceo život sam verovao da će mi se dogoditi neko čudo. Verovao sam da ću uraditi nešto veliko, ali nisam znao šta će to tačno biti. Sada sam veoma blizu tog čuda. Ipak, ništa se neće desiti, ako samo sediš i čekaš. Treba se potruditi da se to dogodi i verovati u sebe – poručuje naš sagovornik svim mladim ljudima, da ne odustaju od svog talenta.

POZIV KLEKA SE NE ODBIJA

Darko se dugo bavio sportom, dok nije rešio da se u potpunosti posveti dizajniranju automobila. 

– Visoke ambicije u sportu su me omele da se ozbiljnije bavim dizajnom. Kada sam napunio 30 godina, rešio sam da se posvetim jednoj, od moje dve ljubavi. Izabrao sam dizajn. Ipak, ako se ukaže potreba, ponekad branim za FK Klek. Jednostavno, poziv mojih Klečana se ne odbija – uz osmeh kaže Darko, koji je nekada važio za perspektivnog golmana.

 

 

Prijavite se na našu mejling listu i besplatno jednom nedeljno stizaće Vam najvažnije vesti na mejl
  • Divider

  • Divider
Na vrh