I love Zrenjanin

  • Home Interpoint
  • Aviv park Zrenjanin
  • Kuća zdravlja
Sport

Danilo Đurić srušio Čelzi i poneo titulu najboljeg fudbalera na kampu Boltona

Talentovani fudbaler Proletera 2006, Danilo Đurić (17), proveo je sedam dana u Fudbalskoj akademiji engleskog Boltona, koju vodi Saša Đani Ćurčić.

Danilo je učenik II razreda Ekonomske škole. Fudbale je počeo da trenira u Proleteru kao šestogodišnjak, proveo je i četiri sezone u Radničkom, a krajem 2005. godine se ponovo vratio u Proleter, gde igra za prvi tim na poziciji desnog beka ili desnog krila.

PerSu marketi

Od 26. marta do 6. aprila boravio je u fudbalskom kampu Boltona, sa željom da proveri svoje fudbalsko znanje van Zrenjanina i Srbije.

– To je kamp u kojem su boravili dečaci iz američkih klubova, među kojima smo bili i nas četvorica iz Srbije. Pored mene, bio je još jedan Zrenjaninac, Viktor Balo. Za sedam dana smo odigrali ukupno šest utakmica protiv engleskih klubova. Bilo je to nezaboravno iskustvo – priča Danilo Đurić.

Poklon od Ćurčića: Dres Kristal Palasa

Njegova ekipa je pobedila vršnjake iz Čelzija sa 1:o! Posle toga, poraženi su od starije generacije Stejnsa 2:3 i Kristal Palasa 0:1. Zatim su usledile pobeda i nerešen rezultat protiv dve fudbalske akademije iz Engleske i na kraju, kao šlag na torti, trijumf protiv Fulama 3:1.

Đurić je igrao odlično, bio je najbolji fudbaler na utakmici protiv Čelzija, a na kraju je proglašen i za najboljeg igrača kampa!

– Boravak u Engleskoj mi je značio mnogo, posebno što se tiče samopouzdanja. Video sam da imam mnogo prostora za napredak i sada imam motiva da treniram mnogo više.

Prati Špance, Sanja Čelzi

Đurić trenutno igra za FK Proleter 2006, navijač je Partizana, a uzor mu je Kristijano Ronaldo, pre svega zato što je veliki radnik. Obožava da prati špansku ligu. Mašta da jednog dana zaigra za Čelzi, ali kao prva stepenica odgovarao bi Kristal Palas, inače nekadašnji klub Saše Ćurčića.

  • Divider

  • Divider
  • Daruši
Na vrh