I love Zrenjanin portal

  • Aviv park Zrenjanin
  • Ultra Caffe
Sport

Čudna pravila poništila Ivanin rekord (VIDEO)

Organizatori mitinga u Malmeu iznenadili su publiku i predstavili drugačija pravila za merenje u skoku u dalj.

Ivana Spanovic

Španovićeva je do novog ličnog i državnog rekorda stigla na mitingu u švedskom Malmeu, a za sedam centimetara je nadmašila prethodni. Ona je već u prvoj seriji ostvarila pomenuti rezultat, a i sledeća dva pokušaja su joj bila bolja od prethodnog rekorda, oba puta je „letela“ 6,96 metara.

Međutim, ništa od rekorda! Organizatori mitinga u Malmeu iznenadili su publiku i predstavili drugačija pravila za merenje u skoku udalj. Naime merenje se vršilo od mesta odraza, a ne od daske, što su zvanična pravila, pa su atletičarke imale zonu odraza od 40 cm odakle se važio ispravan skok.

I Taxi Zrenjanin

Tako je naša atletska heroina svoj pobednički skok obezbedila već u prvoj seriji kada je izmereno neverovatnih 6,99 m, ali i posle toga Španovićeva je nastavila sa vanserijskim rezultatima, usledili su skokovi 6,96, zatim u trećoj seriji ponovo 6,96m, četvrti pokušaj 6,94m, pa peta serija 6,76m i poslednji skok 6,78m.

Svakoga dana objavljujemo nove video vesti i reportaže iz Zrenjanina na našem Youtube kanalu, prijavite se.

Ivana je blistala na večerašnjem mitingu u Malmeu i iza sebe ostavila svoje velike rivalke, vodeću na svetskim rang listama Kristabel Natej, kao i svetsku prvakinju Eloiz Lesur.

Zvanični rezultati, koji su usledili po završetku takmičenja, pokazali su drugačije. Srpskoj atletičarki je dodeljeno 6,83 m. Nemica Moguneara zauzela je zvanično drugo mesto sa 6,75m a treće mesto pripalo je Kanađanki Kristabel Netej 6,69m.

– Baš lepo zvuče ovi rezultati – istakla je Ivana posle takmičenja i dodala:

– Iako je zvanični rezultat manji, mnogo mi znače ove brojke jer to potvrđuje da tu magičnu sedmicu imam u nogama, da sam spremna i nadam se da ću taj čarobni skok uskoro i ostvariti – rekla je Španovićeva.

Ovo je definitivno najbolja uvertira pred Evropsko prvenstvo u dvorani koje se održava od 6-8. Marta u Pragu.

Španovićeva je ovim rezultatom najavila napad na titulu prvaka Evrope na EP u Pragu od 4-8. marta.

Prijavite se na mejling listu i besplatno jednom nedeljno stizaće Vam najvažnije vesti na mejl prijavi se na newsletter.
  • Divider

  • Divider
Na vrh