I love Zrenjanin portal

  • Basicline
  • 3D gradjevinska kuca
  • Ultra Caffe
Sport

Crvene ruže za košarkašice iz Rusije

 Članice ženske košarkaške veteranske reprezentacije Rusije, koje nastupaju na 9. Evropskom šampionatu u košarci za veteranke i veterane u Novom Sadu, od 24. juna do 3. jula. posetile su juče Zrenjanin.

RuskeKosarkasice_1

Domaćin prijema bio je načelnik Srednjebanatskog upravnog okruga Dušan Šijan, a prijemu su prisustvovali i članica tehničkog Gradskog veća grada Zrenjanina Zlatana Ankić i odbornik Skupštine grada, nekadašnji istaknuti zrenjaninski košarkaš, Đorđe Budimir.

RuskeKosarkasice_2

PerSu marketi

Načelnik Šijan dočekao je gošće uz crvene ruže, pozdravio ih na ruskom jeziku, poželevši im prijatan boravak u našem gradu i poručio da se nalaze među prijateljima.

RuskeKosarkasice_4
– U nastavku saradnje koju ostvaruju Srednjebanatski upravni okrug i grad Noginsk i moskovska oblast, došlo je do ove posete u oblasti sporta. Mi saradnju proširujemo i na obrazovanje i kulturu, kao i na privredu i od te saradnje vrlo brzo očekujem značajne rezultate na unapređenju kvaliteta života naših sugrađana. Naše gošće nisu više aktivne košarkašice, ali su aktivne u drugim sferama i delatnostima u Rusiji, kako u košarkaškim savezima Moskve i Ruske Federacije, tako i u ustanovama i institucijama u kojima se nalaze. To daje mogućnosti za unapređenje naše saradnje sa Noginskim rejonom, a posebno sa gradom Moskvom i Moskovskom oblasti, kao i sa Sočijem – naglasio je Dušan Šijan.

Dopunite kućni bužet, prodajte stvari koje vam ne trebaju, postavite besplatan ZR oglas već danas.

RuskeKosarkasice_5

U ime reprezentativki Ruske Federacije na srdačnom prijemu zahvalila se Marija Smoljakova. Ona je istakla da su u Srbiji svuda nailazile na dobar prijem i gostoprimstvo, a da im je želja da osvoje zlatnu medalju na šampionatu u Novom Sadu i posvete je prijateljstvu i saradnji dvaju naroda.
– S radošću smo došle u Srbiju i zahvalne smo na gostoprimstvu i na pozivu načelnika okruga da danas posetimo Zrenjanin. Drago nam je što možemo da doprinesemo saradnji između naših gradova i regiona, ali i da se setimo naših predaka koji su položili živote u borbi za slobodu. Divne utiske i puno pozitivnih emocija nosimo i iz Zrenjanina – rekla je Smoljakova.

Ruske košarkašice iskoristile su, dakle, priliku i da prisustvuju obeležavanju jučerašnjeg praznika, Vidovdana. One su položile venac na spomen obeležje u centru Zrenjanina i pridružile se svima koji tradicionalno, na današnji dan, oživljavaju uspomene i sećanja na poginule pripadnike vojske, policije i dobrovoljce iz našeg grada u ratovima na prostorima nekadašnje Jugoslavije 1991-1999. godine.

Prijavite se na našu mejling listu i besplatno jednom nedeljno stizaće Vam najvažnije vesti na mejl
  • Divider

  • Divider
Na vrh