I love Zrenjanin portal

  • 3D gradjevinska kuca
  • Kuća zdravlja
Sport

Čovek čiji su saveti doveli Ivanu Španović do istorijske medalje

Kruna karijere Ivane Španović je svakako osvajanje bronze u skoku u dalj na nedavno održanom Svetskom prvenstvu u Moskvi. Put do istorijske medalje za srpsku atletiku je bio trnovit, a na tom putu našoj atletskoj princezi najviše je pomogao trener Jani Hajdu. 

 

Zahvaljujući njegovim savetima, Ivana je napravila istorijski skok u Moskvi.

– Od njenog dolaska u Moskvu, svaki dan smo se čuli putem telefona. Rekao sam joj da mora u prvim skokovima da obezbedi ulazak u finale, kako ne bi trošila snagu. Tako je i bilo. Na dan finala čuli smo se tokom prepodneva. Savetovao sam joj da odmah posle našeg razgovora isključi mobilni telefon i kompjuter. Da misli samo na finale i na Ruskinju Dariju Klišinu. Da joj se revašira za Evropsko juniorsko prvenstvo u Novom Sadu pre četiri godine, kada joj je Klišina „preotela“ zlatnu medalju.

PerSu marketi

Iako je zvanično u sportskoj penziji, Hajdu je i dalje prisutan na atletskoj stazi. 

Svakoga dana objavljujemo nove video vesti i reportaže iz Zrenjanina na našem Youtube kanalu, prijavite se.

– Ivana je pre tri godine otišla u Novi Sad i tamo radi sa trenerom Goranom Obradovićem. Ja sam član njenog stručnog štaba i jednom nedeljno odlazim u Novi Sad. Treniram je od njene sedme godine i svakako je najbolje poznajem. U Novom Sadu su je učili da skače „koračnu“ tehniku, a ja sam je zimus ubedio da se vrati na „zgrčnu“ tehniku, kako smo oduvek radili. To je dalo rezultate.

Kako ste reagovali kada je osvojila medalju?

– Bio sam srećan. Ovo je ispunjenje sna za Ivanu i mene. Kada je došla u Zrenjanin, proslavili smo uspeh u porodičnoj atmosferi, uz tortu koju je napravila njena mama Vesna.

Šta očekujete od Ivane u budućnosti?

– Očekujem da će biti šampion Evrope i da će kruna njene karijere biti Olimpijske igre u Brazilu – rekao je Hajdu.

 

Prijavite se na mejling listu i besplatno jednom nedeljno stizaće Vam najvažnije vesti na mejl prijavi se na newsletter.
  • Divider

  • Divider
Na vrh