I love Zrenjanin portal

  • Basicline
  • Univer export
  • Ultra Caffe
Sport

Čardak 2019 – održan 13. inkluzivni kamp na Deliblatskoj peščari

Trinaesti po redu Inkluzivni kamp „Čardak 2019“ okupio je tridesetak sportista, članova, volontera i trenera, a primarni cilj je uključivanje osoba sa smetnjama u razvoju u sportsko – rekreativne i kreativne aktivnosti, uz uspostavljanje interakcije sa mladima, koji nemaju problema u razvoju.

– U proteklih 12 kampova kroz program inkluzivnih kampova prošlo je više od 650 sportista. U poslednjih nekoliko godina, potpuno besplatno, pored korisnika iz Zrenjanina na ovim kampovima boravili su i korisnici iz drugih Udruženja i gradova, kaže Simo Salapura, koordinator i inicijator organizacije kampova ovakvog tipa. Ove godine sa nama su prijatelji iz Žablja i Pančeva.

Udruženje „Suncokret“ kao nosilac projekta i Karate klub „Zrenjanin“ sa školicom sporta „Čigra“ kao partneri, zajedno su uz podršku Pokrajinskog sekreterijata za sport i omladinu i Grada Zrenjanina realizovali 13. po redu inkluzivni kamp na Deliblatskoj peščari u Školsko rekreativnom centru Čardak.

I Taxi Zrenjanin

Za brojne radioničarske aktivnosti na ovogodišnjem inkluzivnom kampu bili su zaduženi volonteri Udruženja „Suncokret“ i Karate kluba „Zrenjanin“ ali i volonteri iz drugih srodnih Udruženja, tj Žablja i Pančeva. Koordinator radioničara bila je Tatjana Jović (Pančevo), a radionice su još izvodili i Milan Kordin (Zrenjanin), i Momčilo Tomić (Žabalj), kao i Luka Mandić (volonter Crvenog Krsta Zrenjanin) a lekarski nadzor tokom kampa poveren je Dr Ivanu Lukiću.

Dopunite kućni bužet, prodajte stvari koje vam ne trebaju, postavite besplatan ZR oglas već danas.

Udruženje za pomoć MNRO „Suncokret“ i Karate klub Zrenjanin pozitivan su primer udruživanja i međusobne saradnje na ovim prostorima koja traje već više od deceniju i to veoma uspešno, na zadovoljstvo osoba sa smetnjama u razvoju i njihovih roditelja:

– Na ovakvim kampovima zajedničke aktivnosti i timski rad su posebno naglašeni. Zajednički treninzi, druženja učestvovanje u raznim aktivnostima sa osobama sa smetnjama u razvoju brzo stvaraju osećaje zajedništva, pripadnosti, tolerancije i ravnopravnosti, kaže Milan Kordin, jedan od dugogodišnjih volontera na kampu.

Prijavite se na našu mejling listu i besplatno jednom nedeljno stizaće Vam najvažnije vesti na mejl
  • Divider

  • Divider
Na vrh