I love Zrenjanin portal

  • Basicline
  • Univer export
  • Harmonija Zrenjanin
Sport

Bronza Đorđa Salapure na Regionalnom EP

Minulog vikenda Pariz je bio domaćin 13. Regionalnog ekipnog prvenstva Evrope koje je okupilo preko 120 timova iz 23 zemlje (55 regiona) sa oko 650 učesnika.

djordje sa drugarima iz ekipe (u sredini)

Za kadetsko – juniorsku ekipu tima Vojvodine u borbama nastupao je i Đorđe Salapura, koji je sa svojim drugarima iz tima osvojio bronzanu medalju i time krenuo stazama svojih starijih klubskih drugara, koji su pre skoro deceniju na ovakvim takmičenjima gotovo redovno osvajali odličja.

Da podsetimo, ženska seniorska ekipa predvođena Snežanom Perić sa ovakih takmičenja vraćala se sa zlatnom i srebrnom medaljom. Na žalost, posle tih uspeha nijedna ženska ekipa nije uspela da ponovi takav rezultat. Muška seniorska ekipa Zrenjaninaca, takođe u Parizu 2006. godine, osvojila je bronzanu medalju, dok je bronza Salapure sa ovog takmičenja ukupno druga osvojena ekipna medalja u kadetsko – juniorskoj konkurenciji na ovakvim takmičenjima i jedina medalja za region Vojvodine sa ovog takmičenja.

I Taxi Zrenjanin

bronzani djordje

Vojvođanski tim (koji su pored Salapure činili još i Brežančić, Simeunović, Tešanović, Pucar, Ekmečić i Stojan) u prvom kolu pobedio je tim iz Poljske (3:0), zatim ekipu iz Slovačke (3:0), u polufinalu izgubili su od odlične ekipe iz Turske (1:3), dok su u borbi za bronzanu medalju pobedili ekipu iz Makedonije (3:1).

Dopunite kućni bužet, prodajte stvari koje vam ne trebaju, postavite besplatan ZR oglas već danas.

LAZAREVČANI U PARIZU

Marina Radičević iz Lazareva je bila član kadetsko – juniorskog tima Vojvodine. U prvom meču su savladale ekipu iz Luksemburga, u drugom ekipu iz Turske, u trećem tim iz Makedonije, a u polufinalu su izgubile od drugog regiona Turske. U repasažnoj borbi su izgubile od ekipe iz Francuske i zauzele peto mesto.

Sanja Cvrkota, Eric, Radicevic

Sanja Cvrkota je sa seniorskim timom zauzela sedmo mesto. Izgubile su od Ruskinja (region Sankt Peterburg), pa je trebalo da pobe u tri repasažne borbe da bi osvojile bronzu. U prvom repasažu su pobedile Crnogorke, a u drugom su poražene od Španjolki (region Madrid). Sa reprezentacijom Vojvodine je putovao i trener KK Lazarevo, Miloš Erić.

Prijavite se na našu mejling listu i besplatno jednom nedeljno stizaće Vam najvažnije vesti na mejl
  • Divider

  • Divider
Na vrh