I love Zrenjanin portal

  • Nexe
  • Univer export
  • Ultra Caffe
Sport

Bojan Mijatov: Gradski stadion će u 2021. godini biti kompletno rekonstruisan

Kada se pre nešto više od godinu dana na drugom kraju planete pojavio korona virus, svi smo se u sebi nadali kako taj virus nikada neće pronaći put do Evrope i Srbije.

Tako je bilo do početka februara, kada je u Belgiji potvrđen prvi slučaj Covid 19.

U „Medisonu“ su tokom vanrednog stanja pripremani paketi pomoći za najugroženije sugrađane

PerSu marketi

Svima je jasno kako je i profesionalni, ali i amaterski sport postao velika žrtva ove pandemije, koja je u velikoj meri uticala i na zrenjaninski sport, kao i na funkcionisanje JU Sportski objekti.

– Cela protekla godina je bila izuzetno teška za mnoge oblasti života, pa tako i za sport. Do vanrednog stanja Javna ustanova Sportski objekti je funkcionisala normalno, a kada je proglašeno vanredno stanje ušli smo u totalnu pauzu. Moram napomenuti da je „Medison“ stavljen u funkciju pripreme paketa pomoći svim građanima, kojima je ta pomoć bila neophodna. Te pakete su pripremali volonteri, naši radnici i radnici Gradske uprave – kaže na početku razgovora direktor JU Sportski objekti, Bojan Mijatov.

Dopunite kućni bužet, prodajte stvari koje vam ne trebaju, postavite besplatan ZR oglas već danas.

Zbog pandemije korone je odložena i finalna faza rekonstrukcije Gradskog stadiona?

– Na žalost, izostala je druga faza rekonstrukcije Gradskog stadiona, ali na nedavno održanom sastanku sa gradonačelnikom dr Simom Salapurom sam dobio potvrdu da će u 2021. godini to biti urađeno. Protekle godine smo radili sanaciju dela oronulog cevovoda, kao i reparaciju cirkulacionih pumpi i glavnog motora na Gradskom bazenu. U zatvorenom bazenu je došlo do pucanja jedne velike cevi. Većina tih cevi su stare preko 50 godina, dimenzije nisu standardne i našim radnicima je trebalo mnogo vremena i truda da to saniraju. Kada radimo sanaciju stavljamo veoma kvalitetan PVC, koji će trajati narednih 100 godina.

Kada će početi radovi na Gradskom stadionu?

– Projektantska dokumentacija je završena, uskoro možemo da raspisujemo javne nabavke, a u pitanju su sredstva od preko 200 miliona dinara. U prvoj varijanti je bila cifra od oko 245 miliona dinara, ali su ta sredstva malo redukovana. Najbitnije stavke će bez obzira na to biti odrađene, a to je rekonstrukcija fudbalskog terena, nova trava, drenaža, zalivni sistemi, bušenje bunara, hidroizolacija tribina, sanacija bedema oko stadiona, postavljanje novih stolica, reparacija prostorija fudbalskog kluba… Posle ove rekonstrukcije Gradski stadion će imati sve uslove za odrigravanje utakmica Super lige ili međunarodnih utakmica, a jedino neće moći da se igra Liga šampiona, jer je za te standarde teren kraći i u dužini i u širini 2 – 3 metra.

Stadion će praktično dobiti potpuno nov izgled?

– Upravo tako. Ja se iskreno nisam nadao  da će biti obezbeđene finansije za ovaj projekat u 2021. godini, jer je još uvek prioritet borba sa pandemijom. U svakom slučaju je važno da se završi ova rekonstrukcija i da Zrenjanin konačno ima stadion, koji može da bude domaćin velikih fudbalskih i atletskih takmičenja.

Kristalna dvorana?

– Kristalna dvorana je potpuno sređena i mogu da kažem da se federacije iz različitih sportova često javljaju gradonačelniku sa željom da u Zrenjaninu organizuju svoja velika takmičenja. Nova hala je 4. januara bila domaćin rukometne utakmice Srbija – Francuska, koja je odigrana u sklopu kvalifikacija za Evropsko prvenstvo. Bili smo svedoci da su „orlovi“ upravo u Zrenjaninu prvi put posle 20 godina savladali Francuze. Sutra u Kristalnoj dvorani igraju Srbija i Grčka, takođe u okviru kvalifikacija za EP.

Detalj sa utakmice Srbija – Francuska

 

U kakvom je stanju „Medison“?

– Što se tiče stare hale u 2021. godini smo planirali sanaciju dela krova. Takođe, na krovu su postavljeni solarni kolektori, a ukoliko uspemo da dobijemo sredstva, planiramo da te kolektore povežemo sa kotlovima u Kristalnoj dvorani, jer je nova hala mnogo veći potrošač toplotne energije. Na taj način bi ostvarili veliku uštedu.

Ova godina je zbog pandemije Covid 19 bila veliki izazov za JU Sportski objekti?

– Početkom godine smo postavili tri higijenska „totema“, koje smo dobili kao donaciju od kompanije Bambi. Postavili smo ih na ulazima tri najfrekventnija objekta, a to su bazen i dve sportske hale. Trudili smo se da ispoštujemo sve protokole što se tiče higijene i dezinfekcije. Najviše sam se plašio za zdravlje naših radnika, jer je svako veče kroz ulaz naših najposećenijih objekata prolazilo po 500 – 600 korisnika. Moram da napomenem da su svi klubovi bili veoma pedantni i odgovorni. Poštovali su sva pravila, od merenja temperature na ulazu, do dezinfekcije i nošenja maski. U prvom talasu unutar našeg sistema nismo imali nijednog zaraženog. Krajem godine je nekoliko naših radnika bilo bolesno, ali su svi ozdravili. Verujem da su bili zaraženi u slobodnom vremenu, jer su na poslu poštovali stroge protokole.

Zrenjanin je dobio titulu Evropskog grada sporta 2021. godine. Koliko ste kao direktor JU Sportski objekti ponosni na tu titulu?

– Sadašnji gradonačelnik Simo Salapura je pokrenuo inicijativu i sastavio tim, koju su činili predstavnici Gradske uprave, Sportskog saveza grada Zrenjanina, Javne Ustanove Sportski objekti i Saveza za školski sport. Svako je odradio svoj deo posla i dobili smo titulu Evropskog grada sporta. Moram da napomenem da smo mi prvi grad u Srbiji, kojem je dodeljena takva titula. Verujem da će ta titula mnogo značiti našem gradu – zaključio je direktor JU Sportski objekti, Bojan Mijatov.

 

Prijavite se na našu mejling listu i besplatno jednom nedeljno stizaće Vam najvažnije vesti na mejl
  • Divider

  • Divider
Na vrh