I love Zrenjanin portal

  • Univer export
  • Kuća zdravlja
Najnovije vesti

Bojan Mijatov : Organizacija SP u rvanju najbolja reklama za naš grad

Rvački klub Proleter biće od 19. do 25. avgusta domaćin Svetskog prvenstva  u rvanju. Zrenjanin će ugostiti preko 1.000 takmičara iz više od 50 zemalja. Svi oni koji budu došli u Kristalnu dvoranu, daće veliki doprinos očuvanju rvanja kao olimpijskog sporta.

Najbolji kadeti iz celog sveta boriće se za medalje u rvanju grčko – rimskim i slobodnim stilom, a predviđeno je i takmičenje za žene. Svetski šampionat će se održavati u Kristalnoj dvorani, a biće to jedinstvena prilika da se lepa slika o Zrenjaninu pošalje u ceo svet.

– Na teritoriji bivše Jugoslavije nikada nije održano Svetsko prvenstvo za kadete. Zbog toga je organizacija planetarnog šampionata od ogromne važnosti za Rvački savez Srbije, ali i za grad Zrenjanin, kako u sportskom, tako i u ekonomskom smislu, jer će ovde boraviti oko 1.500 takmičara, trenera, sudija, delegata, ali i navijača – kaže Bojan Mijatov, trener RK Proleter i selektor seniorske reprezentacije Srbije.

Mijatov, Fris Stefanek

Fordomanija

Bojan Mijatov (u sredini) sa Frisom i Štefanekom, koji imaju ulogu promotera kadetskog SP

Svakoga dana objavljujemo nove video vesti i reportaže iz Zrenjanina na našem Youtube kanalu, prijavite se.

Koliko organizacija ovakvog takmičenja može da bude dobra „reklama“ za grad Zrenjanin?

– Naše ekipe su propratile svaki rvački seminar i svako značajnije takmičenje, gde su prikazali i podelili prezentaciju za Svetsko kadetsko prvenstvo. Sport je sigurno najbolji ambasador za našu zemlju i za naš grad. Sportski kontakti su često podsticaj i za saradnju na drugom polju, pa i ekonomskom, odnosno privrednom. Ovde će boraviti preko 1.500 ljudi iz celog sveta, a ja verujem da će svi oni poneti najlepšu sliku o Zrenjaninu. 

Koliko je važna podrška gledalaca, u smislu borbe da rvanje sačuva olimpijski status?

– Rvanje se još uvek bori da sačuva olimpijski status. Odluka pada 9. septembra u Buenos Airesu. Rvanje, skvoš ili kombinacija bejzbola i softbola. Jedan od ova tri sporta će sačuvati status kao 26 – ti sport u olimpijskoj porodici. Iskreno se nadam da ćemo uspeti u tome. Mislim da bi rvanje ispadanjem iz olimpijske porodice pretrpelo težak udarac, a u roku od desetak godina bi se možda i ugasilo. To je fizički veoma naporan sport, u kojem nema velikih finansija. Jedina satisfakcija našim takmičarima je odlazak na Olimpijadu i osvajanje olimpijske medalje. Pune tribine u Kristalnoj dvorani bi nam mnogo značile. U mnogim zemljama, koje su domaćini značajnih takmičenja u rvanju, organizuju se razne aktivnosti koje imaju za cilj da se pošalje poruka Međunarodnom olimpijskom komitetu. Tako i mi planiramo da fotografiju pune Kristalne dvorane, uz natpis na engleskom „Sačuvajmo rvanje kao olimpijski sport“, pošaljemo onima koji odlučuju o našoj sudbini.

Bojan Mijatov

Uspomena sa otvaranja MI: Mijatov sa rvačkim reprezentativcima

Da li organizacija teče po planu?

– Mi smo organizaciju ovog takmičenja praktično počeli pre godinu dana. Sve ide po planu i očekujem da sve bude besprekorno, posebno ako se uzme u obzir da smo u Zrenjaninu bili već domaćini 4 – 5 velikih takmičenja. Uigrani smo do detalja u svakom segmentu. Jedino će nam mali problem biti smeštaj, jer grad ima ograničene smeštajne kapacitete. Zato će deo takmičara biti smešten u Kovačici i Novom Sadu, ali će imati organizovan transport – kaže Mijatov.

Prijavite se na mejling listu i besplatno jednom nedeljno stizaće Vam najvažnije vesti na mejl prijavi se na newsletter.
  • Divider

  • Divider
Na vrh