I love Zrenjanin portal

  • 3D gradjevinska kuca
  • Ultra Caffe
Najnovije vesti

Bojan Mijatov o šansama srpskih rvača na SP za kadete

Do početka Svetskog prvenstva u rvanju za kadete ostalo je još samo 9 dana. Rvački klub Proleter je spreman što se tiče organizacije ovog velikog događaja, a da li su spremni i takmičari, pitali smo saveznog selektora seniorske reprezentacije Srbije, Bojana Mijatova.

 

„Na kadetskom prvenstvu Evrope ove godine smo osvojili srebro, pa imamo pravo i sada da se nadamo medalji. Imamo četvoricu momaka koji su izuzetni borci. Mnogo bi nam značilo osvajanje medalje. U sastavu reprezentacije u grčko – rimskom stilu, na žalost, neće biti Zrenjaninca Bojana Šupice. Radi se o momku koji je ove godine dominirao u kategoriji do 46 kg, ali je zbog upale slepog creva morao na operaciju i izostaće sa strunjače još tri meseca. To znači da u stilu za koji sam ja direktno zadužen nećemo imati predstavnika iz Proletera, ali u slobodnom stilu bi trebao da nastupi Dario Nisner Bajin, koji je na svim takmičenjima ove godine postizao dobre rezultate“ – ističe Mijatov i dodaje – „Mnogo bi nam značilo da imamo još predstavnika iz Proletera. Svih ovih godina kada smo održavali takmičenja u Zrenjaninu, uvek smo imali dva – tri predstavnika, ali ove godine smo podmladili kompletnu kadetsku reprezentaciju. Možda je malo osetan i moj čest izostanak iz kluba, jer sam često na pripremama sa reprezentativnim selekcijama, takođe ostavio traga. Mislim da nije problem to što nemamo Zrenjanince u grčko – rimskom stilu, ali je važnije da osvojimo bar jednu medalju“.

Norbert Futo je 1995. godine osvojio bronzu na Svetskom prvenstvu za kadete u Budimpešti. Od tada nijedan takmičar iz Srbije nije osvajao medalju na planetarnom takmičenju u ovom uzrastu. Možda je došlo vreme da se istorija posle 18 godina ponovi, upravo ovog leta u Zrenjaninu!

I Taxi Zrenjanin

 

 

Prijavite se na mejling listu i besplatno jednom nedeljno stizaće Vam najvažnije vesti na mejl prijavi se na newsletter.
  • Divider

  • Divider
Na vrh