I love Zrenjanin portal

  • AD POLET
  • 3D gradjevinska kuca
  • Harmonija Zrenjanin
Sport

Bojan Mijatov: 2019. godina je bila izuzetno uspešna za JU Sportski objekti

Protekla, 2019. godina je bila veoma uspešna za JU Sportski objekti, s obzirom na velika kapitalna ulaganja, koja su sprovedena, ali i organizaciju velikih međunarodnih takmičenja.

Što se tiče sportskih manifestacija, svakako najznačajnije je bilo Evropsko prvenstvo u košarci za žene, a Kristalna dvorana je bila domaćin grupe u kojoj je igrala i najbolja selekcija Srbije.

Bojan Mijatov, direktor JU Sportski objekti

I Taxi Zrenjanin

 

– Kristalna dvorana je krajem 2013. godine bila domaćin Svetskog prvenstva u rukometu za žene, ali mislim da je Evropsko prvenstvo u košarci za žene najzahtevnije takmičenje ikada održano u našim sportskim halama. Uoči Evropskog šampionata smo postavili nov parket u Kristalnoj dvorani, koji je licenciran za velika takmičenja u kolektivnim sportovima. Postavljeni su najmoderniji semafori, na zapadnoj strani je odrađena zaštita specijalnim folijama, koje odbijaju toplotu i sunčevu svetlost, a čini i veliku uštedu što se tiče potrošnje klime. Takođe, Kristalna dvorana je okrečena i urađeno je još mnogo sitnih stvari. Ovom prilikom bih izrazio veliku zahvalnost radnicima JU Sportski objekti, koji su sve uspeli da sprovedu u delo i ispoštuju zadate rokove. Veliku zahvalnost na podršci i poverenju dugujemo i lokalnoj samoupravi i gradonačelniku, Čedomiru Janjiću  – kaže direktor JU Sportski objekti, Bojan Mijatov.

EP u košarci za žene, Kristalna dvorana 2019

FIBA je ocenila Zrenjanin sa najvišom ocenom?

Dopunite kućni bužet, prodajte stvari koje vam ne trebaju, postavite besplatan ZR oglas već danas.

– Očekujemo izlazak zvaničnog kataloga FIBA za 2019. godinu, ali smo dobili informaciju da je Zrenjanin ocenjen najvišom mogućom ocenom. Takođe, posećenost u Kristalnoj dvorani je bila najveća u poslednjih 20 godina na Evropskim prvenstvima u ženskoj košarci, kada je u pitanju preliminarna faza. To nam je veoma lepa referenca u budućnosti.

Pored Eurobasketa, bili ste domaćini još nekoliko značajnih međunarodnih takmičenja?

– Imali smo mnogo dešavanja u 2019. godini. Stvarno ne bih mogao sve da ih nabrojim. Najbitnije je da su svi sportisti i sportski radnici otišli iz Zrenjanina zadovoljni i od svih smo dobijali pohvale, što znači da svoj posao obavljamo odgovorno.

Svetski Kup za kadete u stonom tenisu, Kristalna dvorana 2019

Proteklu godinu je obeležilo i postavljanje najmodernije atletske staze na Gradskom stadionu?

– Ponosni smo na rekosntrukciju atletskog stadiona, gde je postavljena nova tartan staza sa sertifikatom za održavanje velikih evropskih i svetskih takmičenja. Posle nekoliko decenija obećavanja, postavljeni su reflektori na Gradskom stadionu. To je prvi deo u postavljanu rasvete. Na stubovima će biti postavljeno u drugoj fazi isto toliko svetiljki, koliko ih ima sada, da bi pored atletske staze u isto vreme mogao biti osvetljen i travnjak, odnosno kompletan stadion.

Kada govorimo o Gradskom stadionu, neizbežno je pitanje kada će biti saniran fudbalski teren?

– Idejni projekat je u pripremi. Planirano je postavljanje novog travnjaka,  drenaže i zalivnog sistema. Takođe, u planu je nabavka rekvizita za atletiku, postavljanje stolica na svim tribinama, odnosno 7 do 8 hiljada novih stolica. Potrebno je sanirati i toalete, rekonstruisati prostorije fudbalskog i atletskog kluba, postaviti novo ozvučenje i video nadzor, rekonstruisati bedeme… Praktično, od starog stadiona bi dobili potpuno novu celinu. Lokalna samouprava priprema idejni projekat sa kojim bi aplicirali za neophodna sredstva od Pokrajinske vlade. Može se očekivati da ta druga faza startuje u prvom 2020. godine i da se završi sredinom godine.

„Medison“ je jedan od najfrekventnijih objekata?

– U „Medisonu“ se redovno održavaju trenažni procesi, kao i brojne sportske manifestacije. Održana su i tri velika sajma u 2019. godini. Najbitnije je da smo postavili i zaštitne mreže i zatvorili ceradom deo za borilačke sportove, tako da svi klubovi mogu nesmetano da treniraju. U večernjim časovima, kada je frekvencija najveća, dešava se da oko 400 sportista iz više od 5 klubova trenira u isto vreme. Problem je nedostatak svlačionica, ali se nadam da će i to biti rešeno.

Pogled na Kristalnu dvoranu i „Medison“ iz vazduha

Kakvi su planovi što se tiče Gradskog bazena?

– Ove godine očekujemo da bude kompletirana sanacija cevovoda ka velikom otvorenom olimpijskom bazenu. To će nam mnogo značiti da nemamo gubitke vode u sistemu. Sa druge strane, to će ubrzati filtraciju vode i ona će biti još kvalitetnija. Na Gradskom bazenu se dešava najveća dinamika, s obzirom da imamo dva plivačka kluba u kojima ukupno trenira od 300 do 600 članova, zatim imamo vaterpolo klub koji je u velikoj ekspanziji, a tu su i ronioci, zatim rekovalescenti i rekreativci. Leti se broj korisnika penje i do tri hiljade dnevno – naglašava Mijatov.

Dom borilačkih sportova?

– Nastavljena je druga faza rekonstrukcije, sređen je prostor rvačkih svlačionica, spa centra i teretane. Nedavno smo na konkursu od Pokrajine dobili prelep tatami sa licencom Svetske karate federacije.

Novi tatami u Domu borilačkih sportova

Zajedničke pripreme rvača Srbije, Mađarske i Irana su sprovedene u Domu borilačkih sportova i „Medisonu“, 2019

Sportski objekti takođe brinu i o stadionu Radničkog, Vojnom stadionu i SRC Partizanu. Šta je tu urađeno?

– Prošle godine smo polako krenuli sa radovima na hidroizolaciji zgrade, koja se nalazi na Vojnom stadionu. Na Sportsko – rekreativnom centru Partizan smo imali radove na sanaciji krova. U 2020. godini planiramo sanaciju krova Gradskog strelišta, koje je u sastavu SRC Partizan. Stadion Radničkog je takođe u sastavu JU Sportski objekti i tamo se trenažni proces i utakmice odvijaju normalno. Takođe, brinemo i o otvorenim terenima, popularno nazvanim „Barice“.

Detalj sa utakmice na stadionu Radničkog

Krajem prošle godine JU Sportski objekti su postali bogatiji za još jedan objekat?

– Tako je. Od decembra 2019. godine JU Sportski objekti brinu i o stadionu Fudbalskog kluba Vojvodina u Perlezu. Radi se o prelepom objektu i drago mi je što se naša firma širi. Razlog je veoma jednostavan. Sva imovina, koja je vlasništvo Grada, a odnosi se na objekat fizičke kulture i sporta, polako dolazi pod okrilje Sportskih objekata. Mi ćemo se i dalje truditi da sve objekte maksimalno održavamo i brinemo o njima, kao i da poboljšavamo uslove za održavanje trenažnih procesa i sportskih manifestacija – rekao je Bojan Mijatov, direktor JU Sportski objekti.

Prijavite se na našu mejling listu i besplatno jednom nedeljno stizaće Vam najvažnije vesti na mejl
  • Divider

  • Divider
Na vrh