I love Zrenjanin portal

  • Aviv park Zrenjanin
  • Pozorište Zrenjanin
Sport

Avio – modelar Bojan Gostojić šampion Evrope

Modelar iz Zrenjanina, junior Bojan Gostojić, izborio se u veoma zahtevnoj konkurenciji za titulu šampiona Evrope.

Bojan Gostojić, kojem je ovo poslednja sezona da se takmiči kao junior za reprezentaciju Srbije upravo je osvojio prvo mesto na Evropskom prvenstvu za slboodnoleteće modele koje se do subote uveče održava u Makedoniji. Bojan je osvojio zlatnu medalju u kategoriji F1B, takozvanim gumenjacima, među 31 takmičarem.

Turbulentno vreme

– Na takmičenju je vreme bilo veoma turbulentno, teško i samo nas sedmorica smo imali maksimalne letove. Nakon regularnog dela takmičenja, nas sedmoro je išlo u takozvani flaj-of, odnosno kroz dodatne letove smo se borili za pozicije. Tu je vreme bilo idealno, ali u prvoj seriji je otpao smo jedan takmičar – kaže Bojan, koji je u drugoj dodatnoj seriji izborio zlatnu medalju postavivši rezultat koji je za čak 100 sekundi bolji od drugoplasiranog.

I Taxi Zrenjanin

Bojan je inače navikao da donosi medalje sa visokorangiranih takmičenja i tokom proteklih godina uvek je bio među najboljih četvoro takmičenja na šampionatima. U poslednjoj godini svog juniorskog staža, Bojan nas je sve obradovao evropskom zlatnom medaljom.

Svakoga dana objavljujemo nove video vesti i reportaže iz Zrenjanina na našem Youtube kanalu, prijavite se.
Prijavite se na mejling listu i besplatno jednom nedeljno stizaće Vam najvažnije vesti na mejl prijavi se na newsletter.
  • Divider

  • Divider
Na vrh