I love Zrenjanin portal

  • Univer export
  • Ultra Caffe
Sport

Boćanje – nova disciplina i nova medalja za Hendi sport

Prvo takmičenje Specijalne olimpijade u boćanju, održano je od 22. do 24. decembra u Kragujevcu.

Prva medalja u novom sportu

Sportisti iz 11 gradova su se nadmetali, u za njih novoj sportskoj disciplini, boćanju. Takmičari Hendi sporta su pokazali visok nivo staloženosti i preciznosti, što ova igra zahteva. Zrenjaninci su se takmičili u najjačoj diviziji, gde su odmerili snage sa ekipom iz Pirota, koju su pobedili 2 – 0 u setovima.

Zrenjaninci su se u finalu sastali sa ekipom Kragujevca. U trećem setu su domaćini, bukvalno u poslednjem bacanju, osvojili zlato, a ekipi Hendi sporta je pripalo srebro.

I Taxi Zrenjanin

Ekipu Hendi sporta su činili Olga Ramadani, Valentina Manojlov i Ivan Živkov.

Svakoga dana objavljujemo nove video vesti i reportaže iz Zrenjanina na našem Youtube kanalu, prijavite se.

– Boćanje je olimpijska disciplina u Specijalnoj olimpijadi i do sada su samo Vranje i Kragujevac imali ekipe u ovom sportu, koje su predstavljale Srbiju  na međunarodnim takmičenjima. Ove godine, po prvi put, uključili su se i ostali klubovi iz cele Srbije. Početkom novembra je na kampu u Kragujevcu održan prikaz boćanja, tako je da naša ekipa sa vrlo malo iskustva nastupila po prvi put i našla se rame uz rame sa dugogodišnjim boćarima – rekao je trener Hendi sporta, Borislav Nuhanović.

Ekipa Hendi sporta

U PLANU TEREN U ZRENJANINU

Planiramo da sledeće godine napravimo teren za boćanje u Zrenjaninu i da se ozbiljno posvetimo ovom sportu – dodao je Nuhanović.

U sedmogodišnjem postojanju Hendi sporta, 2017. godina je bila ujedno najuspešnija godina ovog kluba, koji se sa svih takmičenja vraćao sa vrednim odličjima.

Prijavite se na mejling listu i besplatno jednom nedeljno stizaće Vam najvažnije vesti na mejl prijavi se na newsletter.
  • Divider

  • Divider
Na vrh