I love Zrenjanin

  • Centar Lux
  • Aviv park Zrenjanin
  • Kuća zdravlja
Sport

BK Petrovgrad ima pet šampiona Srbije (VIDEO)

Posle tri dana takmičenja u Kristalnoj dvorani, završeno je prvenstvo Srbije u boksu za pionire, školarce i juniore, čiji je tehnički organizator bio Boks klub Petrovgrad.

Boks1

Šampioni sa trenerima Piperskim i Evđenićem

Poslednje pojedinačno prvenstvo države za 2016. godinu, a u konkurenciji pionira (11, 12 godina), školaraca (13, 14 godina) i juniora (15, 16 godina) održano je u Zrenjaninu u petak, subotu i nedelju.

Odlična organizacija, za koju su zaslužni predstavnici BK Petrovgrad, bivši šampioni, Milan Piperski i Srđan Evđenić, odlično suđenje, kao i sjajne borbe, pogotovo finalnog dana takmičenja, obeležili su ovo prvenstvo.

Fordomanija

U Zrenjanin je doputovalo ukupno 119 takmičara, 22 pionira, 50 školaraca i 47 juniora. Učešće su uzela 32 kluba, a sva tri dana odsudila je mlada ekipa koju je predvodio najbolji sudija sa nedavno održanog prvenstva države u Lazarevcu – Aleksandar Vučićević. Pored njega sudili su još i Miloš Danilović, Milan Miletić, Milovan Panić i Ljubomir Krstin. Ukupno je održano 77 borbi.

Svakoga dana objavljujemo nove video vesti i reportaže iz Zrenjanina na našem Youtube kanalu, prijavite se.

Bokseri Petrovgrada su osvojili pet zlatnih medalja: pionir Stevan Jonjev, školarac Gardijan Narandžić, junior Samir Durakovski (- 52), junior Tomislav Milić, (- 63) i junior Aleksandru Sekošan (+ 80). Bronzu je u konkurenciji pionira osvojio Nemanja Bajić. Svi oni su se borili protiv daleko iskusnijih protivnika, a posebno Samir Durakovski, koji je na prvenstvu Srbije imao prvi zvaničan nastup!

– Trud i rad se uvek isplate. Ovo je fascinantan uspeh i veliki podstrek za dalje. Nastavićemo da okupljamo što više mladih i da im obezbedimo što bolje uslove za rad – rekao je trener BK Petrovgrad, Milan Piperski.

Na kraju, najbolji bokser u konkurenciji pionira je Stevan Jonjev (BK Petrovgrad), školarac Nermin Ajetović (BK Cement Beočin) i junior Nenad Jovanović (BK Sloven Ruma).

Najbolji bokser u pionirskoj konkurenciji: Stevan Jonjev sa trenerima Evđenićem i Piperskim

Najbolji bokser u pionirskoj konkurenciji: Stevan Jonjev sa trenerima Evđenićem i Piperskim

Boks (2)

Foto: Nikola Renovica

Boks 3

boks (3)

Foto: Nikola Renovica

Trener Piperski sa svojim pulenom

Trener Piperski sa svojim pulenom

Šampion u teškoj kategoriji: Aleksandru Sekošan (BK Petrovgrad)

Šampion u teškoj kategoriji: Aleksandru Sekošan (BK Petrovgrad)

Ovo takmičenje je pokazalo da u Srbiji ima dosta talentovane dece od kojih se u narednom periodu mogu očekivati zapaženiji rezultati, možda već u junu, kada će se održati prvenstvo Evrope za juniore, odnosno krajem jula na prvenstvu Evrope za školarce, koje će se održati u Zagrebu. Na osnovu osvojenih medalja, najbolja ekipa na ovom prvenstvu je BK Šajkaši iz Žablja sa pet zlatnih i po jednom srebrnom i bronzanom medaljom, druga ekipa BK Petrovgrad iz Zrenjanina sa pet zlatnih i jednom bronzom, dok je na trećem mestu BK Cement iz Beočina sa četiri zlatne i tri srebrne medalje.

Pogledajte meč, koji je Tomici Miliću doneo titulu državnog prvaka:

 

Posted by Kick Box Spartanac Žitište on уторак 5. април 2016.

  • Divider

  • Divider
Na vrh