I love Zrenjanin

  • Home Interpoint
  • Univer export
  • Kuća zdravlja
Sport

Biciklisti otvorili prvu zrenjaninsku samouslužnu radionicu za popravke

Uprkos dosadnoj kiši i pravom jesenjem ambijentu biciklisti „kritične mase“ koji se svake poslednje subote u mesecu okupljaju kod „suvog“ mosta i ovaj put su nastavili ovu inicijativu.

“Zrenjaninska Kritična masa“ je neformalna grupa koja  zajedničkim vožnjama gradom i oko grada  nastoji da promoviše ovaj vid prevoza, da utiče na poboljšanje bezbednosti u saobraćaju kao i  da kroz razne inicijative reši probleme biciklista. Jednom od takvih inicijativa nastoji se da se otpočne projekat izgradnje biciklističke staze Bagljaš – Peskara.

Biciklistima od danas na raspolaganju samouslužna radionica

Nakon vožnje ulicama danas kišnog Zrenjanina biciklisti su se okupili  u Ulici Franje Kluza radi svečanog otvaranja prve zrenjaninske samouslužne biciklističke radionice.

PerSu marketi

– Radionica je otvorena za sve koji žele da poprave svog dvotočkaša kao i  da ako je potrebno, nešto više nauče  o  samostalnom servisiranju. Sugrađanima je na raspolaganju alat kao i volonteri koji će pomoći ukoliko „zaškripi“. Redovan termin kada je radionica otvorena za sada je četvrtkom od 16 do 20 časova s tim da periodično održavamo i tematske edukativne radionice što je još jedna od svrha ove radionice – kaže Željan Popov jedan od  pokretača ove ideje.

Radionica je započeta sredstvima dobijenim na konkursu “Centrifuga“ Erste banke, a adaptirana zahvaljujući projektu “Mladi za ekološki primer“. Bio je to zajednički projekat  „Zrenjaninske Kritične mase“ i mladih biciklista Zrenjanina u okviru konkursa „Mladi su zakon“  koji je prošle godine sprovelo Ministarstvo omladine i sporta. Ideja Željana Popova, Bojana Kapriša, Isidore Bogunović, Tijane Milenov, Dušana Mudrića i ostalih drugara iz „ZORO-a“ tako je na najbolji način konačno i zaživela.

U toku je sređivanje okolnog prostora  ove radionice kao i izrada različitog mobilijara. Ovi mladi ljudi sve to rade sami i to od recikliranih materijala.

  • Divider

  • Divider
  • ocna ordinacija
Na vrh