I love Zrenjanin portal

  • Zr oglasi
  • 3D gradjevinska kuca
  • Ultra Caffe
Sport

Bambi posle osvajanja titule: Predosetio sam da ću biti čovek odluke

Toliko stvari je vodilo ka tome, nekako se nameštalo da CSKA bude prvak, a meni da pripadne najveći deo slave – ističe srpski reprezentativac.

rsz_bambi

Junak, heroj CSKA. Srbin. Reprezentativac. Zoran Tošić. Šut sa 20 metara, lopta „mazi” stativu i odseda u mreži, milimetarska preciznost u meču s Lokomotivom, gol, zlatni gol, kojim su „armejci” osvojili 12. šampionsku titulu u klupskoj istoriji!

 

PerSu marketi

– Kao da je negde bilo zapisano da ću baš ja da budem u glavnoj ulozi – naglašava Bambi za „Sport”. – Toliko stvari je vodilo ka tome, nekako se nameštalo da CSKA bude prvak, a meni da pripadne najveći deo slave. Cele ove nedelje bio sam uveren da titula ne može da nam izmakne, za sve sam bio u pravu! Gol je, naravno, početak i kraj svake priče, gol koji posvećujem navijačima CSKA! Sve se vrti oko tog gola. Po završetku susreta s Lokomotivom, ovdašnji novinari su me pitali kako sam ga dao? Šta sam drugo mogao da im kažem, nego: Ako se lopta ne uputi ka golu, ne može ni da se ostvari cilj. Meni se šansa ukazala, šutnuo sam loptu na pravo mesto, ispalo je super!

Radost do neba?

Dopunite kućni bužet, prodajte stvari koje vam ne trebaju, postavite besplatan ZR oglas već danas.

– Po diktatu najvažnijeg pogotka u mojoj karijeri. Sad mogu da odem i na najlepši odmor. Dobro, tu su i utakmice za reprezentaciju, koje, naravno, najozbiljnije shvatam, ali, vratiću se ja i iz Brazila, biće dovoljno vremena za uživanje, pripreme u CSKA počinju krajem juna.

 

PRIZNANjE DO PRIZNANjA

Ruski sportski portal „Šampionat” proglasio je Zorana Tošića za igrača meseca maja (u anketi su učestvovali treneri, predstavnici Premijer lige, novinari i čitaoci). Istovremeno je srpski as izabran i za najkorisnijeg u poslednjem, 30. kolu šampionata Rusije, čime je ponovio uspeh ostvaren u rundi broj 14. Još nešto: pored Tošića, u knjigu MVP, u sezoni 2013/14. iz CSKA su se upisali Dumbija (novembar) i Akinfejev (april).

Titula je odbranjena?

– Niko, dakle, nije očekivao da ćemo opet da se popnemo na presto, možda nam je zbog toga bilo lakše da igramo, sav pritisak je otišao na stranu Lokomotive i Zenita. Pa ipak, korak po korak i, praktično ni od kuda, nađosmo se u poziciji za novo krunisanje… Šta je trebalo? Da odustanemo?! Usredsredili smo se na sebe, nikoga iz CSKA nije zanimalo šta Zenit radi u Krasnodaru, znali smo, uostalom, da sve od nas zavisi, da smo upravo mi krojači svoje sudbine. Posle svega, ponoviću: osećaj je neverovatan, CSKA se izborio za pehar, ja sam čovek odluke. Savršeno! Zaključio sam, na najlepši mogući način, priču koju su proteklog vikenda započeli moji prijatelji, Dinamovac Lomić i Grof Božović iz Rostova, koji su usporili, ma, zaustavili naše konkurente, Zenit i Lokomotivu u pohodu na titulu. A ja sam predosetio da ću da pogodim mrežu i izreknem konačnu presudu.

SLEDEĆE NEDELjE – PARAF

Kad je želja obostrana da se produži saradnja, onda se lako pronađe zajednički jezik. – Moj menadžer Vorkapić i ja sastali smo se dva, tri puta sa rukovodstvom CSKA i pričali na temu novog ugovora. Rusi su jasni, insistiraju da ostanem, nemam ništa protiv, sve će se, ipak, znati tek sledeće nedelje kad se izdefiniše cifra – kaže Tošić.

Deseta uzastopna pobeda CSKA?

– Sve su bile važne, ova protiv Lokomotive – najvažnija. Šampionska. I zato nema cenu.

Proslava?

– Na raznim mestima. Počev od terena, gde su se pridružili i navijači, šampanjac se točio u svlačionici, a večera, kojoj su prisustvovali svi igrači, članovi stručnog štaba i rukovodeći aparat, organizovana je, kako i dollikuje, u jednom od vodećih moskovskih restorana – otkrio je srpski as Zoran Tošić, čovek koji je odveo CSKA u Ligu šampiona, ubedljivo najbolji prvotimac Moskovljana u poslednjih nekoliko meseci.

VREDNOVANjE USPEHA

Titula će odlično da se naplati.

– I broj osvojenih bodova u prvenstvu se računa prilikom određivanja premije za šampionski trofej, mnogo toga uzima se u obzir, izvesno je, takođe, da će svi igrači na kraju da budu prezadovoljni! – tvrdi Tošić.

ŠAMPIONSKI PEHAR TRAJNO VLASNIŠTVO

Od 14. maja i najvažniji trofej u ruskom fudbalu postao je, u skladu s propisima, trajno vlasništvo moskovskog CSKA. Dakle, uz originale pehara izborenih u Kupu (sedmostruki osvajač) i Superkupu (pet puta najbolji), u vitrini je sad i šampionski (pet titula u Premijer ligi).

Prijavite se na našu mejling listu i besplatno jednom nedeljno stizaće Vam najvažnije vesti na mejl
  • Divider

  • Divider
Na vrh