I love Zrenjanin portal

  • AD POLET
  • 3D gradjevinska kuca
  • Ultra Caffe
Sport

Pankration: Ajeti šampion Balkana

Zrenjaninci su ostvrili istoriski uspeh osvajanjem medalja na Balkanskom pangration athlima šampionatu. Pangration (pankration) je drevna starogrčka borilačka veština, koja predstavlja kombinaciju boksa i rvanja.

Ajredin Ajeti na šampionskom postolju

Ajredin Ajeti na šampionskom postolju

U organizaciji rumunske Pangration athlima federacije i Svetske pangration athlima federacije (W.P.A.F) održan je prvi balkanski Pangration athlima šampionat. Domaćin je bio Bukurešt. Na šampionatu su učestvovale reprezentacije Grčke, Kipra, Turske, Bugarske, Srbije i Rumunije.Učešće je uzelo preko 250 takmičara uzrasta kadeta, juniora, seniora i veterana.

Reprezentaciju Srbije na Balkanskom šampionatu predstavljali su članovi borilačkog kluba „Urban Combat “ iz Zrenjanina, Ajredin Ajeti i Miloš Stoilković. Oni su osvojili ukupno četiri medalje, koje su ih svrstale u ekipnom plasmanu  na treće mesto.

PerSu marketi

 

Zajedno osvojili 4 medalje i 3. mesto za Srbiju: Stoiljkovi' i Ajeti

Zajedno osvojili 4 medalje i 3. mesto za Srbiju: Stoiljković i Ajeti

U disciplini palaismata (demo pangration) kao tim Srbije, Miloš i Ajredin su postali vicešampioni Balkana.

Dopunite kućni bužet, prodajte stvari koje vam ne trebaju, postavite besplatan ZR oglas već danas.

Ajredin Ajeti u kategoriji – 78 kg u disciplini agon (full pangration) postao je prvak Balkana. U kategoriji do 78 kg imiepafis (semi pangration) postao je vicešampion Balkana.

Milos Stoilković u kategoriji – 95 kg imiepafis (semi pangration) osvojio je bronzano odličje.

Srbija treća na Balkanijadi: Ajredin Ajeti na trećem stepeniku pobedničkog postolja

Srbija treća na Balkanijadi: Ajredin Ajeti na trećem stepeniku pobedničkog postolja

– Za Srbiju su ovo prve medalje u pangrationu u organizaciji Svetske pangration athlima federacije. Ovo je veliki uspeh srpskog tima i nadam se da će nove medalje biti osvojene na sledećem šampionatu Evrope, koji se održava novembra u Grčkoj. Za ovo takmičenje velike zasluge idu trenerskom timu Goranu Gluvajiću, Petru Bogdanoviću, Siniši Garčev, Marku Vlajiću, kao i kompaniji „PerSu“ koja je obezbedila sredstva za odlazak na šampionat – istakao je Ajredin Ajeti.

Prijavite se na našu mejling listu i besplatno jednom nedeljno stizaće Vam najvažnije vesti na mejl
  • Divider

  • Divider
Na vrh