I love Zrenjanin portal

  • Basicline
  • 3D gradjevinska kuca
  • Harmonija Zrenjanin
Najnovije vesti

Badminton – olimpijski sport koji osvaja Zrenjanin

Svi oni koji vole sport u Zrenjaninu od nedavno su u prilici da se oprobaju ili treniraju još jedan olimpijski sport – badminton. Naime, aprila 2013. godine osnovan je prvi badminton klub u gradu na Begeju, pod imenom Badminton klub Banat. Pre osnivanja, klub je funkcionisao kao badminton sekcija Osnovne škole „Žarko Zrenjanin“ u kojoj su pravi badminton mogla da igraju samo deca osnovnoškolskog uzrasta.

Badminton klub Banat

Badminton klub Banat

Klub je osnovalo nekoliko višegodišnjih zaljubljenika u ovaj dinamičan sport na čelu sa Darkom Carićem, inače prvim pravim školovanim trenerom badmintona u Zrenjaninu. Novoosnovani Badminton klub Banat je član Badminton saveza Srbije i kao takav učestvuje na svim zvaničnim takmičenjima koje organizuje Savez a to su , državna prvenstva, pokrajinsko prvenstvo, A turniri, B turniri i školska takmičenja.

– Od svog osnivanja, pod novim imenom, zrenjaninski „badmintonci“ već su učestvovali na nekoliko renomiranih badminton takmičenja u Srbiji, a osvojeno je i nekoliko medalja od kojih najviše izdvajam prvu veliku medalju u istoriji zrenjaninskog badmintona. Dijana Bolorin je osvojila zlato u paru sa Marijom Sudimac iz Kruševca, u konkurenciji ženskih dublova do 11 godina na internacionalnom turniru SERBIAN YOUTH INTERNATIONAL NOVI SAD 2013 u maju ovegodine, kao i tri medalje osvojene na prvenstvuVojvodine održanom u septembru 2013. godine – kaže trener BK Banat, Darko Carić.

I Taxi Zrenjanin

 

Prvi veliki trofej za BK Banat: Dijana Bolorin na pobedničkom postolju (desno)

Prvi veliki trofej za BK Banat: Dijana Bolorin na pobedničkom postolju (desno)

Inače, većina ljubitelja sporta smatra badminton veoma laganim i relaksirajućim sportom, dok je prava istina sasvim drugačija. Naime, moderan badminton jedan je od najdinamičnijih i najbržih sportova sa lopticom današnjice i zahteva zaista ozbiljnu fizičku pripremljenost i predispozicije. Ukoliko niste znali, svetski rekord u brzini loptice drži baš badminton loptica sa inicijalnom brzinom od neverovatnih 400 km/h.

Dopunite kućni bužet, prodajte stvari koje vam ne trebaju, postavite besplatan ZR oglas već danas.

– Badminton je pravi izbor ako želite da ozbiljno trenirate, ali i za sve one koji vole dobru rekreaciju i zanimljive mečeve. Zbog toga nije ni čudno što sve više ljubitelja sporta i rekreacije već nakon prve odigrane takmičarske partije badmintona zaljubljuju u ovaj sport – dodaje Carić.

Treninzi badmintona organizovani su, za sada, uglavnom za decu osnovnoškolskog uzrasta i održavaju se u sali Osnovne škole „Žarko Zrenjanin“. Deliće atmosfere iz života i rada prvog zrenjaninskogbadminton kluba možete pogledati i na facebook stranici kluba, gde možete pronaći još informacija u vezi sa funkcionisanjem kluba. https://www.facebook.com/badminton.klub.banat

Prijavite se na našu mejling listu i besplatno jednom nedeljno stizaće Vam najvažnije vesti na mejl
  • Divider

  • Divider
Na vrh