I love Zrenjanin portal

  • Univer export
  • Ultra Caffe
Sport

Ana Sel seniorska šampionka Srbije

Zrenjaninka u redovima novosadske Vojvodine, Ana Sel, za vikend je ostvarila pravi podvig, jer je kao juniorski reprezentativac postala seniorski šampion države.  

Ana Sel

 

 

I Taxi Zrenjanin

Pri tome, Ana je čitav nastup ostvarila u velikom stilu, jer je od početka svih borbi ona bila ta koja je konstrolisala situaciju, čak i kada se susretala sa daleko iskusnijim takmičarkama. Da stvar bude još bolja: Ana je uzela medalje i u disciplinama sablja i floret, kao i u ekipnoj konkurenciji (u društvu Romane Caran i Marine Milošević), u disciplini mač. U svim ovim disciplinama ona je osvojila bronzu.

No, sve je to bila samo priprema za ono najvažnije: zlato u njenoj osnovnoj disciplini – ženski mač. Ana je odradila grupnu fazu uz samo jedan poraz, pa je, direktno se plasiravši u 16 najboljih, u prvoj direktnoj eliminaciji savladala Minu Hadžić (MK “Železničar”, Beograd) sa 15:8. Potom je u najboljih osam savladala Katarinu Knežević (MK “Silni”, Beograd) sa 15:11, da bi se u polufinalu srela sa klupskom drugaricom, našom najtrofejnijom takmičarkom i prvim favoritom turnira, takođe Zrenjaninkom u redovima Vojvodine, Romanom Caran. Ipak, Ana je uspela da savlada Romanu sa 15:11 i tako se plasira u finale državnog šampionata.  Treba, doduše istaći, da je Romana trenutno u trenažnom procesu za prvenstvo Evrope (Montro, Švajcarska), kao i za Evropske olimpijske igre (Baku, Azerbejdžan), što joj je svakako takmičarski prioritet.

Na kraju, u finalu je Ana bila bolja od koleginice iz juniorske reprezentacije Jovane Živanović (MK “Silni”, Beograd). Od samog početka kontrolišući meč, Ana je na kraju slavila sa 15:11 i tako došla do titule. Time je ta titula, u disciplini ženski mač, ostala u Mačevalačkom klubu “Vojvodina”, jer je prošle godine šampionka bila naša Romana Caran.

Svakoga dana objavljujemo nove video vesti i reportaže iz Zrenjanina na našem Youtube kanalu, prijavite se.

Ovo je istinska kruna jedne izuzetno uspešne sezone za Anu Sel. U svojoj prvoj sezoni u Vojvodini, Ana je uzela bronzanu medalju na seniorskom Satelit Svetskom kupu u Beogradu, najavivši tako uspešnu sezonu, da bi potom zauzela 18 – to mesto u Evropi u svojoj konkurenciji, potom uzela mnogo medalja na domaćim turnirima, uključujući i zlato na seniorskom “Trofeju Novog Sada”, pa je ovim trijumfom, zaokružila izuzetnu sezonu. No, kako njen trener Veselko Dumitrov naglašava, ovo je samo početak.

Prijavite se na mejling listu i besplatno jednom nedeljno stizaće Vam najvažnije vesti na mejl prijavi se na newsletter.
  • Divider

  • Divider
Na vrh