I love Zrenjanin portal

  • Nexe
  • 3D gradjevinska kuca
  • Harmonija Zrenjanin
Sport

Bokserski sudija Amela Melegi: Nokautira lepotom, ali i autoritetom

Zrenjaninka Amela Melegi je jedna od retkih žena sudija u profesionalnom boksu u Evropi.

Foto: fb/A. Melegi

Volela bi da, jednog dana, sudim borbu za titulu u profesionalnom boksu i, naravno, da sudim na najvećim takmičenjima, Olimpijadi, Evropskom i svetskom prvenstvu – ističe Amela.

Zrenjaninka Amela Melegi počela je da se bavi boksom u klubovima iz rodnog grada, krenula je u Petrovgradu, potom prešla u Banat, kasnije u novosadsku Vojvodinu, a sad je rekreativac u BК Proam boks tim iz Novog Sada. Danas je u boksu aktivna kao sudija.

I Taxi Zrenjanin

– Spontano sam krenula da treniram boks i zavolela ovaj sport. Deljenjem pravde u ringu počela sam 2015. u okviru Regionalne Lige Vojvodine koja je održana u SPENS – u. Želela sam da ostanem u boksu i bavljenje suđenjem je logičan nastavak – kaže Amela.

Dopunite kućni bužet, prodajte stvari koje vam ne trebaju, postavite besplatan ZR oglas već danas.

MODA I RING

Bavila se manekenskim poslom i, kako je rekla, to joj je pomoglo u ringu.

– Кao tinejdžerka išla sam na kastinge i takmičenja lepote, bavila se manekenstvom i to je danas za mene veoma lepa uspomena. Pomoglo mi je kad sam počela da se bavim suđenjem. Ring je poput piste, izložen si pogledima i posao koji radiš zavisi samo od tebe – rekla je Amela.

Ima zvanje nacionalnog sudije u amaterskom boksu i želi da napreduje.

– Sudila sam sva takmičenja, Super ligu Srbije i sve turnire pod okriljem Bokserskog saveza Srbije. Preko 100 puta delila sam pravdu u ringu.

Pored amaterskog, lepa Zrenjaninka, koja živi u Novom Sadu, sudi i profesionalne mečeve i jedina je dama sa takvom ulogom u srpskom boksu.

– Pre 18 meseci počela sam da sudim i profi mečeve i debitovala sam u Istanbulu, potom u Severnoj Makedoniji i širom Srbije. Bila sam sudija u preko 20 profesionalnih mečeva. Oko desetak nas je u Srbiji koje sudimo u amaterskom boksu i jedina sam u profesionalnom.

KAKO ŽENA DA SUDI MUŠKARCIMA?

Na pitanje kome je lakše suditi, džentlemenima ili damama, kroz osmeh je odgovorila.

– U početku je bilo nepoverenja, uz ono „gde žena da sudi muškarcima“, ali je sada sasvim dru-gačije. Puno sam radila da steknem poverenje i poštovanje i u tome uspela. Ne plašim se ni najvećih izazova u suđenju. Muškarcima je često lakše suditi. Žene znaju biti agresivnije od muškaraca i u žaru borbe nekad se teško zaustavljaju – kazala je Amela.

Sudi svim uzrasnim kategorijama i radi puno na edukaciji. Gleda snimke mečeva poznatih boraca i analizira, gleda i mečeve na kojima je sudila. Ima najviše ambicije.

SANJA OLIMPIJSKE IGRE

– Volela bi da, jednog dana, sudim borbu za titulu u profesionalnom boksu i, naravno, da sudim na najvećim takmičenjima, Olimpijadi, Evropskom i svetskom prvenstvu – ne krije Amela.

Prijavite se na našu mejling listu i besplatno jednom nedeljno stizaće Vam najvažnije vesti na mejl
  • Divider

  • Divider
Na vrh