I love Zrenjanin portal

  • Aviv park Zrenjanin
  • Ultra Caffe
Sport

Aktivan i zanimljiv vikend za planinare PK „Zrenjanin“ – osvojen krov Vojvodine

Proteklog vikenda planinari PK „Zrenjanin“ bili su aktivni na nekoliko terena. Prijatno vreme za ovo doba godine iskorišteno je za šetnju prirodom do Lukićeva, ispenjan je Vršački breg, a deo članova bio je i na Beljanici.

Grupa od desetak članova kluba kao i onih koji to nisu ali vole aktivan boravak u prirodi subotnje jutro 25. januara iskoristila je za šetnju Zrenjanina do Lukićeva.

Putanja kretanja vodila ih je uglavnom kroz atare, a teren je bio idealan za ovo doba godine budući da nije bilo blata, barem ne u značajnijim količinama.

Fordomanija

Društvo su im pravili usputni „prolaznici“ srne, koje su im pretrčavale put, pa su samo najbrži i najspretniji mogli i da ih uhvate u objektiv foto aparata. Put do Lukićeva i nazad uz pauzu u ovom malom mestu trajao je oko 5 sati.

Svakoga dana objavljujemo nove video vesti i reportaže iz Zrenjanina na našem Youtube kanalu, prijavite se.

Osvojen Vršački breg

Predivan januarski dan dvadesetak planinara provelo je na Vršačkom bregu na 19. Svetosavskom usponu na Gudurički vrh.

U društvu dobrih domaćina osvojili su krov Vojvodine – Gudurički vrh na 641 metar nadmorske visine. Planinari su  prošetali i do Hajdučkih stena, lepog vidikovca i najvećeg kompleksa stena na Vršačkim planinama.

Ukupno je pređeno 17 kilometara.

fotografije sa Vršačkog brega: Facebook Nikola Pešić

Po snegu na Beljanici

Deo planinara zrenjaninskog kluba  proteklog vikenda uživao je u šetnji po snegu, i to na Beljanici. Sneg je ove sezone, kako stvari stoje i klima se menja postao vest iako je januar.

Planinari i planinarke uživali su u prelepim pogledima pod suncem i snegom na stazi dugoj 18 kilometara uz 1100 metara uspona, a šetnja je potrajala 8 sati.

Neuobičajeno toplo i lepo vreme ulepšalo je boravak  u prirodi i druženje.

 

Prijavite se na mejling listu i besplatno jednom nedeljno stizaće Vam najvažnije vesti na mejl prijavi se na newsletter.
  • Divider

  • Divider
Na vrh