I love Zrenjanin portal

  • Zr oglasi
  • Univer export
  • Harmonija Zrenjanin
Sport

Aktivan i zanimljiv vikend za planinare PK „Zrenjanin“ – osvojen krov Vojvodine

Proteklog vikenda planinari PK „Zrenjanin“ bili su aktivni na nekoliko terena. Prijatno vreme za ovo doba godine iskorišteno je za šetnju prirodom do Lukićeva, ispenjan je Vršački breg, a deo članova bio je i na Beljanici.

Grupa od desetak članova kluba kao i onih koji to nisu ali vole aktivan boravak u prirodi subotnje jutro 25. januara iskoristila je za šetnju Zrenjanina do Lukićeva.

Putanja kretanja vodila ih je uglavnom kroz atare, a teren je bio idealan za ovo doba godine budući da nije bilo blata, barem ne u značajnijim količinama.

I Taxi Zrenjanin

Društvo su im pravili usputni „prolaznici“ srne, koje su im pretrčavale put, pa su samo najbrži i najspretniji mogli i da ih uhvate u objektiv foto aparata. Put do Lukićeva i nazad uz pauzu u ovom malom mestu trajao je oko 5 sati.

Dopunite kućni bužet, prodajte stvari koje vam ne trebaju, postavite besplatan ZR oglas već danas.

Osvojen Vršački breg

Predivan januarski dan dvadesetak planinara provelo je na Vršačkom bregu na 19. Svetosavskom usponu na Gudurički vrh.

U društvu dobrih domaćina osvojili su krov Vojvodine – Gudurički vrh na 641 metar nadmorske visine. Planinari su  prošetali i do Hajdučkih stena, lepog vidikovca i najvećeg kompleksa stena na Vršačkim planinama.

Ukupno je pređeno 17 kilometara.

fotografije sa Vršačkog brega: Facebook Nikola Pešić

Po snegu na Beljanici

Deo planinara zrenjaninskog kluba  proteklog vikenda uživao je u šetnji po snegu, i to na Beljanici. Sneg je ove sezone, kako stvari stoje i klima se menja postao vest iako je januar.

Planinari i planinarke uživali su u prelepim pogledima pod suncem i snegom na stazi dugoj 18 kilometara uz 1100 metara uspona, a šetnja je potrajala 8 sati.

Neuobičajeno toplo i lepo vreme ulepšalo je boravak  u prirodi i druženje.

 

Prijavite se na našu mejling listu i besplatno jednom nedeljno stizaće Vam najvažnije vesti na mejl
  • Divider

  • Divider
Na vrh